Problem z szarpaniem i gaśnieciem silnika POMOCY !!!!

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

przemo87ax
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: przemo87ax » wt lut 15, 2011 15:17

Witam. Posiadam VW Golf 4 silnik 1.9 TDI o mocy 90 koni z 1999 roku. Problem polega na tym ze auto na wolnych obrotach (niezależnie czy silnik cieply czy zimny) gaśnie i szarpie, przy wyższych obrotach czy predkosci problem ustaje, silnik nie traci mocy , wygląda tak jak by sie dławił, w zwiążku z powyższym wymieniony został filtr paliwa, niestety nadal to samo, paliwo jest lane od 2 lat to samo i nie bylo problemow, kolejnie został wymieniony czujnik położenia wału i czujnik od: nie wiem czy dobrze napisalem ale jest to czujnik od wylaczania turbiny czy cos w tym stylu, problem ten sam, auto na sam poczatek zostało podłączone pod komputer mialo 2 błedy ktore zosały wykasowane niestety dalej te same objawy, niekiedy jest tak ze auto nie zgasnie ani nie szarpnie ani razu przez okres tygodnia a niekiedy jwest tak ze nie da rady nim najechac odcinka 100 m. Auto miało z ponad pol roku temu ominiety imobilaiser bo ktoregos dnia zgasł i nie chciał odpalić wtem elektryk odłączył a wlasciwie ominol tą usterkę. Jeśli moglibyście mi powiedzieć jakie ejszcze czujniki / cześci moge wymienić aby wreszcie ten drażniący problem ustał.

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » wt lut 15, 2011 15:32

Nic nie wymieniaj, tylko jedź podpiąć komputer do kogoś kto się na tym zna ... skąd jesteś ?
Jakie to były błędy ? Usunięcie błędu nie naprawi auta.

przemo87ax
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: przemo87ax » wt lut 15, 2011 15:34

z Łowicza jestem. był to błąd cos od imobilaisera, mowie cos z kluczykiem ale wziąłem drugi kluczyk nie uzywany i to samo, a drugi Ci nie powiem bo wyleciało mi teraz z głowy

przemo87ax
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: przemo87ax » wt lut 15, 2011 15:46

1 błąd: jakiś błąd koodu imobilaisera, a drugi to byl cos od centralnego zamka, wykasowali to. mechanik wsiadl w samochod i podlaczyl kompa podczas jazdy i jak zaczol szarpac komputer nie wykazał tego, powiedzial mi ze to moze byc pedał gazu do wymiany

przemo87ax
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: przemo87ax » wt lut 15, 2011 16:03

a tak jeszcze dodam auto podpinanepod komputer bylo u 4 rożnych elektryków

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » wt lut 15, 2011 16:22

Zamiast wydawać niepotrzebnie pieniądze na części i elektryków wiedzących jedynie jak sprawdzić błędy , podjedź do Adamm-a http://www.forum.vwgolf.pl/memberlist.p ... ile&u=1309" onclick="window.open(this.href);return false; będziesz wiedział co jest popsute i być może od razu zostanie to naprawione.

przemo87ax
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: przemo87ax » wt lut 15, 2011 16:41

a moze ktos z Was miał taki sam problem ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”