Prąd na świecach

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

jarciu
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Prąd na świecach

Post autor: jarciu » śr lut 09, 2011 22:22

Koledzy powiedzcie mi czy w TDI PD AJM prąd, który dochodzi do świec żarowych jest tak doprowadzony, że jeżeli na 1 świecy nie ma to nie ma na wszystkich. Pytam bo mi w mrozy ciężko pali, a jak zapali to na chwilę idzie nie równo.

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Re: Prąd na świecach

Post autor: PinkFloyd » czw lut 10, 2011 08:44

jarciu pisze:Koledzy powiedzcie mi czy w TDI PD AJM prąd, który dochodzi do świec żarowych jest tak doprowadzony, że jeżeli na 1 świecy nie ma to nie ma na wszystkich. Pytam bo mi w mrozy ciężko pali, a jak zapali to na chwilę idzie nie równo.
grzeja albo wszystkie albo żadna,najlepiej sparwdzić omomierzem świece i po zdjęciu czujnika temp. dopływ prądu do każdej fajki swiecy. Może być że w jednej fajce jest przerwa w instalacji.

Awatar użytkownika
guziolek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Prąd na świecach

Post autor: guziolek » pt lut 11, 2011 01:24

Świece wogóle masz sprawne kolego? Sprawdź je na krótko, tzn zdejmij tą listwę weź kawałek kabla, podepnij do klemy + i dotknij do każdej ze świec, jak sprawna to powinno ładnie zaiskrzyć.

jarciu
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Re: Prąd na świecach

Post autor: jarciu » ndz lut 13, 2011 21:42

Jasne, że sprawne wymienione na nowe firmy Febi. Stare też grzały ale kupiłem przed tą zimą nowe bo poprzedniej padł akumulator. Teraz mam nowy akumulator, zregenerowany rozrusznik no i nowe świece.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”