pompa czy układ paliwowy?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » wt lut 08, 2011 23:29

koledzy mam od wczoraj problem z golfem ,samochód pali dobrze,przejade ok.400m auto traci moc i gasnie ,odpalam ponownie troche trzeba pomeczyc, pali !,jade , ok.300m gaz wciskam ,auto tarci moc ,wciskam sprzegło ,gasnie :rozpacz: ,jak pod górke jade i z górki ,tez traci moc ,wjade na poziomo na chwile odzyskuje,po otwarciu maski widac bombelki przed filtrem ,tak jagby od baku szły[bak z benzyniaka]lecz przy samym baku nie widac bombli,dodam ze 3 dni wczesniej zmieniałem przewody bo chyba były przytkane[nie ciągło paliwa z baku],czy to wina syfu w baku ?,bo przypuszczam ze jest,ale najlepszy zonk miałem dzis wieczorem :panna: ,wracam z pracy ,widze ze samochód traci moc i obroty ,wysówam przyspieszacz [sanie],obroty wzrastają do 1000 , i samochód jedzie normalnie :banghead: ,aha od pewnego czasu cos ni sie tłucze w okolicach pompy ,altka,wiec pytanko nr.2 czy pompa poszła papa,koledzy pomocy

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » wt lut 08, 2011 23:43

PROXII, na moje oko,to "jakieś coś" przytyka przewód paliwowy.
Gdy układ jest częściowo zapowietrzony i zaciągniesz przyspieszacz,to ten marny wtrysk jest lepiej spalany,przez to pewnie lepiej jedzie.
Zrób kolejną prowizorkę z bańką paliwa i wszystkiego się dowiesz.Będzie hulał,to znaczy,że przewody są nie halo lub coś w baku.
Wyjmij ssak z baku i przyjrzyj mu się,bo może on szwankuje,a przy okazji zerknij co się dzieje na dnie zbiornika :bajer:

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » wt lut 08, 2011 23:54

Michał_1977 pisze:Wyjmij ssak z baku i przyjrzyj mu się
tam jest :ass: a nie sak,była tylko rurka żelazna ,wiec przedłużyłem przewodem gumowym,i nigdzie takiej specialnej koncówki nie moge dostac, a ten bak to jedna wielka porażka ,mam z nim problem od samego począdku
Michał_1977 pisze:że przewody są nie halo
zmieniane 3 dni temu,jutro podepne na szybko nastepny przewód pompa bak zobaczymy co bedzie
Michał_1977, jestes wielki ,zawsze pomożesz :kufel: :kufel: :kufel: :kufel: :kufel:

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » śr lut 09, 2011 00:15

PROXII pisze: tylko rurka żelazna ,wiec przedłużyłem przewodem gumowym
Wiesz co,jak tam nie ma żadnego sitka,a w zbiorniku pływają paprochy,to być może filtr już poszedł się kochać :bigok:
Załatw sobie ssak z malucha i odetnij z niego rurkę ssącą.Na jej końcu jest siateczka,która zatrzymuje paprochy :bajer:

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » pt lut 11, 2011 08:11

he he sprawa sie wyjaśniła :panna: ,przewód był scisniety i syf sie nazbierał ,zatkało i cały dzien były cyrki :banghead: ,długo myslałem skąd dorwac ssaka z sitkiem ,zrobiłem coś takiego :bigok:
Obrazek

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » pt lut 11, 2011 23:16

PROXII pisze:długo myslałem skąd dorwac ssaka z sitkiem ,zrobiłem coś takiego
Przecież podsunąłem Ci pomysł :bajer:
Twój patent może zawieść.Otóż wężyk z czasem może się wygiąć i nie będzie ssał paliwa ze spodu zbiornika.Efektem tego może być to,że braknie ci paliwa w najmniej oczekiwanym momencie :chytry:

Obrazek

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » sob lut 12, 2011 07:22

Michał_1977 pisze:Otóż wężyk z czasem może się wygiąć i nie będzie ssał paliwa ze spodu zbiornika.Efektem tego może być to,że braknie ci paliwa w najmniej oczekiwanym momencie
jestem tego swiadomy ,aby tydzien jeszcze pochodziło potem czyszczenie baku,a mi chodziło głównie zeby syf nie zbierał sie w przewodach

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”