krztuszenie się silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
krztuszenie się silnika
witam mam golfa 3 1.9TD i ponad tydzień zdarzyło się poraz pierwszy samowolne zgaśniecie silnika, następnie na drugi dzień zaczął mi się krztusić i później zgasł, odpaliłem ponownie i przez kolejne 2km zanim dojechałem do celu to ponownie się krztusił. następnego dnia podczas powrotu przez ok 20-25km była spokojna jazda i na nowo się 2-3 razy zerwał i później co jakiś czas się to powtarza. czasem są problemy z odpaleniem jak mi zgaśnie na biegu jałowym lub po wyciśnięcia sprzęgła, filtr paliwa był wymieniany ok 3 miesiące temu, wężyki na wtryskach są ok. proszę o pomoc
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
krztuszenie się silnika
zasysa lewe powietrze pompa wtryskowa, zlej jakosci paliwo masz bańki powietrza w przeźroczystym przewodzie co idzie do pompy - może podgrzewacz, źle ustawiony wydatek resztkowy
krztuszenie się silnika
paliwko dobrej jakości tankuje, podgrzewacz świec działa bez zarzutu ponieważ nie miałem dotychczas problemu na mrozach z odpaleniem
krztuszenie się silnika
obadaj koło pasowe na wale czy się nie gibie bo może to klin na wale się kończy.
Lepiej mieć brzuch od piwa, niż garb od roboty :)
krztuszenie się silnika
już znalazłem przyczynę, po prostu były zapowietrzone wtryski, wystarczyło popuścić i dokręcić nakrętki od wtryskiwaczy;)
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
krztuszenie się silnika
dokładnie może być tak ze koło się Tobie giba a te zapowietrzone wtryski same sie nie zapowietrzyły sprawdz czy przy pompie nie masz gdzies wycieków i czy wężykach nie masz powietrza