Drżenie silnika

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Jefferson
Użytkownik
Użytkownik

Drżenie silnika

Post autor: Jefferson » ndz sty 16, 2011 14:18

Na wolnych obrotach silnik szarpie- jak włączę 4, 5 bieg to idzie jak strzała. Autko sprowadzone z Niemiec, od znajomego Niemca, więc w 100% oryginalne. Było tam sprawdzane na warsztatach i nie stwierdzono przyczyny. Znajomy mechanik w Polsce stwierdzić że do wymiany jest tylna poduszka silnika. Widziałem kilka na allegro ale nie wiem czy warto kupić używaną. Poza tym czym się różni poduszka przednia od tylnej? Nie chce pomylić.

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Drżenie silnika

Post autor: jaszczur » czw sty 20, 2011 08:17

Jefferson pisze:Widziałem kilka na allegro ale nie wiem czy warto kupić używaną
takich rzeczy sie nie kupuje używanych,ludki,do wymiany poducha olejowa będzie u ciebie

Awatar użytkownika
marekTDI
Dyrektor
Dyrektor
Kontakt:

Drżenie silnika

Post autor: marekTDI » czw sty 20, 2011 09:04

:) używana poduszke? Kurde trzeba mieć pomysły. Kolego to nie uchwyt na napoje albo felga, że kupisz założysz i będziesz używał. To część która najnormalniej w świecie się zużywa z biegiem czasu. Wymienisz i za miesiąc się okaże że też się wyrobiła i znowu kupić trzeba i wymienić. Taka syzyfowa praca. Kup nowa, i dobra, nie jakiś chiński chłam, tylko firmowa. Założ i znowu będziesz miał spokój na wiele km :)

Awatar użytkownika
21Golfista21
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Drżenie silnika

Post autor: 21Golfista21 » czw sty 20, 2011 14:52

lemfordera kup

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D

GRIZLI
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Drżenie silnika

Post autor: GRIZLI » czw sty 20, 2011 18:03

Ja polecam CORTECO. Lemforder jest jest dobry (zazwyczaj) ale drogi. Ponadto, dostawcą części dla Lema jest właśnie CORTECO. Części tej firmy są wstawiane na 1 montaż w fabrykach. Na rynku można niestety coraz częściej naciąć się, na części innych producentów w kartonach Lemfordera i to w dużych sieciach np. Intercars. Sam naciąłem się na taką poduchę, numery były zatarte ale po przyrównaniu do innej(FEBI), okazały się identyczne,

Octavia III -1.4 DSG ---[/i]

Awatar użytkownika
marekTDI
Dyrektor
Dyrektor
Kontakt:

Drżenie silnika

Post autor: marekTDI » czw sty 20, 2011 18:21

pracuje w intercars-ie i takie praktyki są zabronione kolego. jest troszke na odwrót, w IC jest taka seria produktów 4max i istnieje możliwość że w pudełku ze sprzęgłem 4max jest np. Valeo. ale nigdy na odwrót. mogłeś dostać omyłkowo w pudle po LMI coś innego i wynika to tylko i wyłącznie z powodu niedopatrzenia któregoś pracownika przy przyjmowaniu towaru od poprzedniego klienta który wziął przed Toba taką część---- chodzi o to że przychodze ja, kupuje LMI i Corteco do mojego sklepu żeby klient wybrał sobie 1 z 2. wyciągamy obie poduszki z pudełek, klient decyduje sie na Corteco ale omyłkowo pakuje ją sobie w pudełko LMI i na odwrót. ja nie sprawdzam czy dobrze spakowane i oddaje do IC. tu towar w oryginalnym pudełku przyjmuje osoba na magazynie. po czym przychodzisz Ty i kupujesz tą samą poduszke. Ty kupujesz Corteco a w środku masz LMI...tak to wygląda!!! jeśli byś poszedł do IC i powiedział że w pudełku był nie LMI tylko FE to by Ci wymieniono.

A Lemforder robi jakościowo bardzo dobre rzeczy, a jak wiadomo za jakość trzeba płacić :)

GRIZLI
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Drżenie silnika

Post autor: GRIZLI » pt sty 21, 2011 19:25

Wszystko się zgadza kolego co piszesz, tylko powtarzam: LEMFORDER sam nie produkuje już wielu spraw, tylko zleca to Corteco. Co wcale nie umniejsza jakości a wręcz odwrotnie.

Octavia III -1.4 DSG ---[/i]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”