Cieknąca pompa wtryskowa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cieknąca pompa wtryskowa
Witam.Jestem tu nowy wiec prosze wybaczyc mi ewentualne zlamanie regulaminu forum:p Mam problem z pompa wtryskowa w moim mk3,a mianowice cieknie W zwiazku z tym mam pytanie,poniewaz wyciek gdzies na dole pompy,czy jest mozliwe ze puscila jakas uszczelka miedzy silnikiem a pompa czy tez w samej pompie? czy mozna jezdzic przy wycieku?czy oplaca sie regenerowac? prosze o szybka pomoc i sory za klopot;p
Cieknąca pompa wtryskowa
Wymienić uszczelniacz i jeździć dalej, najpierw określ skąd dokładnie wycieka te paliwo, z nastawnika czy też z tłoko-rozdzielacza ?
Cieknąca pompa wtryskowa
można jeździć, ale spalanie będzie OGROMNE i bedzie śmierdziała ropą w kabinie. U pompiarza uszczelnienie ok 200 zl ze sprawdzeniem i ustawieniem.witia90 pisze:czy mozna jezdzic przy wycieku?czy oplaca sie regenerowac? prosze o szybka pomoc i sory za klopot;p
Lepiej mieć brzuch od piwa, niż garb od roboty :)
Cieknąca pompa wtryskowa
bede musial zobaczyc skad,ale raczej oddam ja do zrobienia bo cena nie jest ogromna,ale dzieki za pomoc
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
Cieknąca pompa wtryskowa
zrobisz i bedziesz miec spokój, przeważne to problem spowodowany jest przez złej jakości ON ale cena 200 zł to dobra cena plus doliczyć musisz montaż pompy na autku, albo popytaj kolegow na forum regionalnym
Re: Cieknąca pompa wtryskowa
Witam mam taki sam problem z pompa jak kolega "witia90" i moje pytanie jest takie czy ktoś nie zna taniego pompiarza w okolicy Gliwic?? Narazie znalazłem paru fachowców którzy chca 300zł za samo uszczelnienie. Prosze o jakas pomoc. Pozdrawaim
Cieknąca pompa wtryskowa
Znalazlem jednego w Pniewach Wlkp.Chce 250zl wiec tragedi nie ma.Tylko pytanie ile to potrzyma...Co moze powodowac taka usterke oprocz zlej jakosci ON?
Cieknąca pompa wtryskowa
Uszczelnienia są gumowe, jak wiadomo guma po 10 latach parcieje,ON też się do tego przyczynia.witia90 pisze:Co moze powodowac taka usterke oprocz zlej jakosci ON?
Cieknąca pompa wtryskowa
jak będzie dobrze zrobione to potrzyma. Na pewno bardziej sie opłaca niż kupno używki, która nie wiiadomo ile leżaławitia90 pisze:.Tylko pytanie ile to potrzyma.
Lepiej mieć brzuch od piwa, niż garb od roboty :)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
no, co niektóre diesle to już są prawie pełnoletniekarol8114 pisze: guma po 10 latach parcieje
Pozdrawiam, Grzesiek
witam ja taką pompę mogę uszczelnić za 2 stówki już z ustawieniem zapłonu i dawki
Cieknąca pompa wtryskowa
zalezy kolego skad jestes,bo przeciez nie bede jechal 100 czy wiecej km jak moge znales kogos blizej
Cieknąca pompa wtryskowa
byłem u mechanika i okazało sie że tylko pusciła uszczelka więc nic strasznego za uszczelnienie i lekkie podkrecenie dawki paliwa dalem 70zl wiec mysle ze oplacalo sie dzieki za porady,temat uwazam za zamkniety