Bicie kała zębatego wałka rozrządu.

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Craker
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Craker » pt lis 26, 2010 19:13

Witam specjalistów:) Mam następujący problem: zauważyłem bicie koła zębatego wałka rozrządu w swojej golfinie. Zaniepokoiło mnie to ponieważ jeszcze trochę i będę wymieniał rozrząd i wiadomo, że takie bicie nie wróży nic dobrego?:( O biciu koła pasowego na wale w TDI słyszałem i sporo na ten temat czytałem ale na kole pasowym wałka rozrządu?-dziwne?
Dodam, że ostatnio miałem ustawianą synchronizacje wałka i tak się zastanawiam czy czasmi nierównomierne dokręcenie tych 3 śrub na kole może być tego przyczyną?? czy też krzywy wałek rozrzą.??

Awatar użytkownika
ciachotdi
diesel m@ster
diesel m@ster
Auto: Seat mii

Post autor: ciachotdi » sob lis 27, 2010 11:31

To zmień koło, ale podejrzewam że to będzie wina wałka. Na jakiej podstawie podejrzewasz bicie ???

Awatar użytkownika
Fahoo
TDI Power
TDI Power
Kontakt:

Post autor: Fahoo » sob lis 27, 2010 21:45

to koło jest zbudowane wraz z tłumikiem drgań w postaci gumy ktora sie psuje ze starosci zmien kolo i powinno byc ok

https://www.facebook.com/fahoo.jedker
Kupię klape tył Golf IV/Bora Variant PW

Craker
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Bicie kała zębatego wałka rozrządu.

Post autor: Craker » sob lis 27, 2010 23:40

Ma lekkie bicie na boki. Zdjąłem osłonę i na wolnych obrotach to widać. Mam pytanie, bo ustawiałem synchronizację rozrządu i może być tak, że te 3 śruby są za mocno dokręcone? Czy da coć regulacja, mam na mysli słabsze lub mocniejsze dokręcenie danej śrubi? A czy może się coś stać jak to na razie tak zostawię?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”