SDI nie odpala po wymianie głowicy

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

miko26
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: miko26 » wt lis 09, 2010 09:30

Witam forumowiczów mam taki problem z moim 1.9 sdi golf iv 1998 r wymieniłem głowicę i nie chcę palić wymęczyłem 2 akumulatory nie zapalił jaka może być przyczyna pompa wydaje mi się odpowietrzona ponieważ gdy poluzowałem przewody od wtrysków pokazała się ropa więc chyba jest ok rozrząd ustawiony na znakach pompa też tzn od strony koła na pompie jest otwór ustawiłem go w takiej pozycji i wsadziłem kołek 5,5mm pasuje idealnie i nie obraca się więc o co chodzi ??? pomóżcie

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Re: SDI nie odpala po wymianie głowicy

Post autor: PinkFloyd » wt lis 09, 2010 10:07

miko26 pisze:Witam forumowiczów mam taki problem z moim 1.9 sdi golf iv 1998 r wymieniłem głowicę i nie chcę palić wymęczyłem 2 akumulatory nie zapalił jaka może być przyczyna pompa wydaje mi się odpowietrzona ponieważ gdy poluzowałem przewody od wtrysków pokazała się ropa więc chyba jest ok rozrząd ustawiony na znakach pompa też tzn od strony koła na pompie jest otwór ustawiłem go w takiej pozycji i wsadziłem kołek 5,5mm pasuje idealnie i nie obraca się więc o co chodzi ??? pomóżcie
Zdejmi przewód i psikaj plakiem lub wd40 w kolekto ssący a ktoś w tym czasie niech kręci rozrusznikiem jak wszystko ok załozone to zagada po 2 sek., mi niektóre TDI bez tego patentu po naprawie nawet po 3 aku by nie zagadały.

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
Kontakt:

Post autor: Adamm » wt lis 09, 2010 10:31

to ze pompa jest na blokadzie nie znaczy ze kat wtrysku jest ustawiony, sprobuj go przyspieszyc troche

Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”