golf 1.6 td nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
golf 1.6 td nie odpala
mój problem jest dosyc powazny poniewaz mi mój ukochany sprzęcior nie odpala. A wszystko zaczelo sie od tego ze mi rano padł aku wiec podłaczyłem prostownik po jakichs 15 min zaczołem kręcic ... ładnie kręci , kopci i nie zapalił sprawdzilem swiece sa ok odpowietrzalem układ i nic nawet próbowalem odpalic z banki (jakis czas temu mi sie bak przytkał) paliwo podaje układ odpowietrzony i przy odpalaniu tylko puszcza dymki i tak jakby tylko na 1 cylek łapał . Zastanawia mnie dlaczego nie zaciąga powietrza tylko odwrotnie ( w akcie desperacji psiknołem plaka i wyzucił) . Jest jeszcze kwestia ustawienia zapłonu poniewaz ktos zle przykręcił tarcze ( to z wiencem co rozrusznik po tym chodzi ) i jest tylko jakis '' umowny '' znak namalowany . JAK to mozna sprawdzic kiedy pierwszy tłok jest w górnym połozeniu ( w miare mozliwosci prosił bym o jakis " łopatologiczny '' schemat jak ustawic zapłon> prosze o szybką odpowiedz
golf 1.6 td nie odpala
a tak po za tym to mi w ostatnich dniach przed padnieciem zaczoł jeszcze bardziej kopcic i gorzej zapalał
golf 1.6 td nie odpala
☺
Ostatnio zmieniony pn lis 01, 2010 20:57 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
golf 1.6 td nie odpala
problem w 99% rozwiązany . przyczyną były szklanki zaworów . jeszcze tylko mała regulacja zapłonu i powinno byc ok
-
- Użytkownik
Re: golf 1.6 td nie odpala
rozwiń to bardziej ,,bo ja też wymieniałem szklanki i po wymianie muszę kręcić rozrusznikiem 2 minuty aby łaskawie zapalił i na niskich obrotach się nie kwapi chodzić ciężko go w ogóle wyregulować bo oprócz kieliszków była wymieniana pompa wtryskowa a i do tego jeszcze pompa olejowa na łeb dostała i filtry paliwa rozwalała (uszczelki) ale to porobione tylko coś mi się wydaje że to kieliszki w dupę dają ale myślę jak wyjadę na autostradę i gaz do dechy przez 100km i albo się zatrze albo zacznie dobrze chodzić tak myślę i olewam tovw fann pisze:problem w 99% rozwiązany . przyczyną były szklanki zaworów . jeszcze tylko mała regulacja zapłonu i powinno byc ok
było:syrena 105.mercedes123.golf2 1,3.sierra2,3 d.reno111,6reno kango 1,4 pb.vw golf3 1,9 tdi. audi 80 tdi.vw polo 1,9 d peugeot 307 1,6 hdi. kilka innych umkło uwadze a teraz ford fokus mk 2 2,0 tdci 136 ps już 170ps i 400 niutków oraz audi a2 1,4 tdi 105,9ps 232,8nm
golf 1.6 td nie odpala
ja mam tak po nocy ze mysze długo kręcic(przed wymianą 2x po kilka sekund i palił) chyba bedzie po pompie wtryskowej . ale teraz po wymianie szklanek ciszej chodzi ale ruznicy w dynamice nie zauwazyłem moze tylko spalanie spadło minimalnie
golf 1.6 td nie odpala
hahahaha
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426