witam.komputer z wskazaniami paliwa przekłamuje mnie o jakieś 1.5 do 2 litrów z jakiego moze to byc powodu? auto wcześniej paliło mi za duzo po czyszczeniu egr i ustawianiu kąta wtrysku widze ze spalanie zleciało a na kompie dalej pokazuje w granicach 9l w mieście faktyczne mi wychodzi z 7.5 jeszcze mam do zrobienia zadziski w dwuch kołach bo trzymają wiec tam moze litr mi tez ucieka.
jak juz pisze to chciałem się jeszcze zapytać dlaczego wskaźnik temp. pokazuje mi 90(po rozgrzaniu) nawet jak auto postoi z pół godziny wsiąde i dalej 90 pod vagiem mam faktyczny stan.walnięty drugi czujnik?
złe wskazania komputera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
złe wskazania komputera
diesel szyko nie stygnie to nie benzynka, poczekaj do zmimy to te 90 nie zobaczyszspavnonix pisze:jak juz pisze to chciałem się jeszcze zapytać dlaczego wskaźnik temp. pokazuje mi 90(po rozgrzaniu) nawet jak auto postoi z pół godziny wsiąde i dalej 90 pod vagiem mam faktyczny stan.walnięty drugi czujnik?
bankowo zrób to jak najszybciejspavnonix pisze:jeszcze mam do zrobienia zadziski w dwuch kołach bo trzymają wiec tam moze litr mi tez ucieka
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Re: złe wskazania komputera
jak juz pisze to chciałem się jeszcze zapytać dlaczego wskaźnik temp. pokazuje mi 90(po rozgrzaniu) nawet jak auto postoi z pół godziny wsiąde i dalej 90 pod vagiem mam faktyczny stan.walnięty drugi czujnik?[/quote]
Wskaźnik temperatury ma dość szeroką tolerancje czyli, czy będzie silnik miał 80 czy 105 C to i tak na wskaźniku będzie 90C, wszystko po to aby wskazówka nie "pływała" przecież temperatura silnika podczas jazdy nigdy nie jest "stała" wystarczy ostro przyspieszyć aby wzrosła a jej ustabilizowanie chwilę trwa.
Sprawdź wskazania vagiem w grupie 007 engine na zimnym silniku wartości powinny być zbliżone.
Wskaźnik temperatury ma dość szeroką tolerancje czyli, czy będzie silnik miał 80 czy 105 C to i tak na wskaźniku będzie 90C, wszystko po to aby wskazówka nie "pływała" przecież temperatura silnika podczas jazdy nigdy nie jest "stała" wystarczy ostro przyspieszyć aby wzrosła a jej ustabilizowanie chwilę trwa.
Sprawdź wskazania vagiem w grupie 007 engine na zimnym silniku wartości powinny być zbliżone.