Diagnostyka silnika SDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
Diagnostyka silnika SDI
Witam, chcialbym z bratem zdiagnozowac ojcowskiego SDIka, vagiem, powiedzcie mi ( ja w ogole a brat tylko z TDI ma jakies doswiadczenie komputerowe ) jak diagnozowac takiego SDI?
Ostatnio zmieniony ndz lip 25, 2010 09:44 przez piotrekgal, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
dzieki, a jakie wartosci powinny byc?
Ostatnio zmieniony ndz lip 25, 2010 08:40 przez piotrekgal, łącznie zmieniany 1 raz.
piotrekgal, a to zalezy gdzie
-kąt wtrysku sprawdzamy tak samo jak przy tdi
-przepływki tam nie ma jest tylko czujnik temp powietrza w dolocie
-temp paliwa jest tak jak przy tdi-rano po odpaleniu zbliżona do temp chłodziwa i powietrza w dolocie
-korekcje wtrysków wystepuja w grupie 013 tak jak dla tdi
-adaptacja dawki startowej,długosc grzania swiec,adaptacja pred. obrt. wolnych obr. tez jest
-kąt wtrysku sprawdzamy tak samo jak przy tdi
-przepływki tam nie ma jest tylko czujnik temp powietrza w dolocie
-temp paliwa jest tak jak przy tdi-rano po odpaleniu zbliżona do temp chłodziwa i powietrza w dolocie
-korekcje wtrysków wystepuja w grupie 013 tak jak dla tdi
-adaptacja dawki startowej,długosc grzania swiec,adaptacja pred. obrt. wolnych obr. tez jest
Jak będziesz miał okienko z danymi, to pod nim generalnie jest napisane w jakim zakresie mają być wartości i patrzysz czy to co widzisz mieści się w granicach. A najlepiej jak się podepniesz to na dole jest przycisk LOG. Poczytaj o logowaniu i przedstaw te dane na forum to sie zobaczy co tam widać
Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć 

- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt: