SDI Dziwny dźwięk z silnika

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Password
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

SDI Dziwny dźwięk z silnika

Post autor: Password » czw maja 27, 2010 18:24

Witam!
mam pewien problem ze swoim SDI'kiem otóż na zimno gdy go odpalam pracuje ładnie, gdy przejadę z 10km i silnik jest ciepły zaczyna coś klepać w silniku TYLKO wtedy gdy się nagrzeje zaczyna tak dziwnie klepać to jest takie specyficzne ciężkie cykanie. Co mu może dolegać?

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Re: SDI Dziwny dźwięk z silnika

Post autor: PinkFloyd » czw maja 27, 2010 18:29

Password pisze:Witam!
mam pewien problem ze swoim SDI'kiem otóż na zimno gdy go odpalam pracuje ładnie, gdy przejadę z 10km i silnik jest ciepły zaczyna coś klepać w silniku TYLKO wtedy gdy się nagrzeje zaczyna tak dziwnie klepać to jest takie specyficzne ciężkie cykanie. Co mu może dolegać?
Jak dawka na ciepło na jałowym- jak jest na pompie za mała powoduje ze pompa czasam głośno pyka , mi cykały na ciepło wtryski, moga być też popychacze, napinacz paska wielorolkowego wiec opcji może być dużo. Opisz dokładnie skąd pochodzi.

Awatar użytkownika
Password
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Password » czw maja 27, 2010 21:10

mi cykały na ciepło wtryski, moga być też popychacze, napinacz paska wielorolkowego
na pewno któreś z tych bo z tamtych rewirów dochodzi cykanie, co z tym można zrobić i w jaki sposób dokładniej zdiagnozować? to cykanie całkowicie zaburza ten ładny "klekot" dizlowski

[ Dodano: 29 Maj 2010 11:27 ]
jednak to nie jest cykanie ze strony rozrządu, cyka po prawej stronie silnika tam gdzie znajduje się zawór EGR
Ostatnio zmieniony sob maja 29, 2010 11:53 przez Password, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”