Pompa paliwa, problem z odpalaniem auta...

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

VW Gliwice
Nowicjusz
Nowicjusz

Pompa paliwa, problem z odpalaniem auta...

Post autor: VW Gliwice » śr maja 19, 2010 02:43

Mam problem z pompą paliwa w Golfie 2, 16 Turbo diesel z 91 r.. Niedawno zdarzyło mi się przegapiś wskazania strzałki odnośnie poziomu paliwa w baku. Gdzieś tam w drodze stanąłem i kombinowałem z dowożeniem paliwa do auta. Zaskoczył za 2 x po wlaniu, a za 3 razem juz palił normalnie i dojechałem do domu. Po kilku dniach w czasie jazdy zauważyłem słabnącą prężność pod pedałem gazu. Znów stanąłem, ale tym razem miałem paliwo!? Pomimo tego dolałem. Na holu zapalił, przepachało go i odpalił na dobre za 3 x, po kilku dniach znów stanąłem. Na zimnym silnik odpalił, po 2 km pętli, zgasiłem silnik i znów odpaliłem i znów rundka 2 km, i tak 3 x... w końcu zgasł na 3 okrążeniu, i nie chce odpalać. Powiedziano mi, że to chyba pompa paliwa, ale wcześniej sugerowano równiez sparawdzenie filtra paliwa, że może z braku paliwa zapchał się. Proszę o poradę, bo kupiłem wreszcie używaną pompę i nie wiem co dalej... czy kłopoty sie skończą, czy to inny problem... (?) Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedź! Les

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » śr maja 19, 2010 10:45

VW Gliwice, zanim zmienisz pompę sprawdź po prostu,czy powietrze nie płynie z paliwem.
Jak płynie,to musisz znaleźć nieszczelność i zlikwidować ją.
Jak filtr jest zapchany syfem,to będzie ciągną powietrze skąd tylko się da :bajer: ...

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
munior
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: munior » śr maja 19, 2010 10:55

VW Gliwice pisze:Powiedziano mi, że to chyba pompa paliwa, ale wcześniej sugerowano równiez sparawdzenie filtra paliwa, że może z braku paliwa zapchał się.
Dobrze ci sugerowano ,sprawdż te rzeczy .Jak już wymienisz filtr paliwa to poszukaj nieszczelności bo jest możliwe że się układ zapowietrza

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”