jako ze jest to mój pierwszy post na forum chcialem wszystkich przywitac i z góry podziekowac za rozwiazanie mojego problemu:)
zaraz po zakupie autka pojechałem odgrzybic i nabic klimatyzacje,wszystko było oki,zadnych wycieków,ładnie chłodziło w autku,po 3 dniach na climatronicu wyskoczył blad i sprezarka przestala sie uruchamiac,okazało sie ze wyciekł mi gaz,gosc stwierdził ze gdzies jest wyciek ale przepatrzył i nie zlokalizował bo autko było troche zabrudzone od spodu dlatego wymyłem wszystko ładnie i nabiłem tylko troszke gazu tak zeby mozna bylo zobaczyc gdzie ucieka,po nabiciu sprezarka znowu sie uruchamiala tyle ze w ogole nie lecialo zimne powietrze,jak ustawiłem na LO i właczyłem klime to leciało normalne z dworu a co najlepsze wycieku nie ma bo mam juz 3 tydzien gaz,co tu robic?Poza tym jak jade sobie autkiem to słychac cały czas jak pracuje jakas klapa,bez wzgledu na to czy cokolwiek sobie przestawiam w climatronicu,na wagu nie wyskakuje bład czy ktos wie co to moze byc?
klimatyzacja,problem z klapami nawiewu?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ...Mati...
- Ma gadane
- Ceglarz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
...Mati..., Jest kilka klap, najczęściej psuje się ta od przełączania obiegu wewnętrznego/zewnętrznego. Wtedy słychać chrobotanie w okolicy prawej strony schowka. Podłączałeś teraz VAGa, robiłeś test elementów? Ile masz nabite czynnika, jeśli np połowę to klima owszem włączy się, ale chłodu nie uświadczysz. Czy miałeś sprawdzane ciśnienie w układzie podczas pracy klimy? Może część gazu uciekło?
Ostatnio zmieniony pn maja 17, 2010 14:01 przez Ceglarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówi rdza do rdzy: POLONEZA czas zacząć... [img]http://foolstown.com/sm/ura1.gif[/img]
- ...Mati...
- Ma gadane
hm,to raczej nie chrobotanie,tylko takie buczenie przerywany dzwiek i raczej na srodku a nie w okolicach schowka,ostatnio sie do tego dobrałem bo myslalem ze jakas klapa np spadła ale było oki,wczesniej na avagu pokazywalo bład silniczka klapy juz nie pamietam ktorej,bład wykasowalem,ostatnio podłaczałem i nie było zadnego błedu,a z tymi klapami to od kad kupilem tak było,czynnika jest malutko wiec moze dlatego chłodu nie czuje bo koles powiedzial ze nabił mi troszeczke zeby zobaczyc gdzie ucieka(nie płaciłem za to to nie wiem ile tam nabił)
" DRIVE SLOW BUT LOW "
moja gOlFiNa :
viewtopic.php?f=89&t=346670" onclick="window.open(this.href);return false;
moja gOlFiNa :
viewtopic.php?f=89&t=346670" onclick="window.open(this.href);return false;
climatronicu,na wagu nie wyskakuje bład czy ktos wie co to moze byc?
...Mati..., wpisz sobie w szukajce klapy nawiewu, lub silniczek obiegu i wyskocza ci tematy juz dawno rozwiazane!! To jeden z nich http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=194458 Ale jest mnóstwo jak naprawic jak sie dostać itp.

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!