dawka paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- maniek8855
- Forum Master
dawka paliwa
Witam
Panowie, długo szukałem i czytałem na forum podobne tematy ale odpowiedzi sie nie doszukałem, mam teraz silnik 1v z ori IC-em dołożonym prze ze mnie, zawór MBC, turbo ustawione na 1bar, teraz chcę zwiększyc dwake paliwa, tylko mam mały problemu na forum znalazłem poradę kolegi Zaprzala i trzeba bawić się wkręcając śrubokrętem śrubę na pompie z kontrą na klucz 13, tylko ja mam jakąś pompę starego typu, sam nie wiem bo nie mam tej śruby do regulacji dawki, jest jakaś na klucz 17, pompe mam oczywiscie z grzybem, jak mozna w inny prosty sposób zwiększyc dawke?
Panowie, długo szukałem i czytałem na forum podobne tematy ale odpowiedzi sie nie doszukałem, mam teraz silnik 1v z ori IC-em dołożonym prze ze mnie, zawór MBC, turbo ustawione na 1bar, teraz chcę zwiększyc dwake paliwa, tylko mam mały problemu na forum znalazłem poradę kolegi Zaprzala i trzeba bawić się wkręcając śrubokrętem śrubę na pompie z kontrą na klucz 13, tylko ja mam jakąś pompę starego typu, sam nie wiem bo nie mam tej śruby do regulacji dawki, jest jakaś na klucz 17, pompe mam oczywiscie z grzybem, jak mozna w inny prosty sposób zwiększyc dawke?
- maniek8855
- Forum Master
Mam takie zdjecie, mam nadzieję,ze uda sie cos ustalić npdst tej fotki, a jak nie to ójdę do golfa zrobić inne zdjecia
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 6ce02.html

Ostatnio zmieniony ndz maja 02, 2010 15:00 przez maniek8855, łącznie zmieniany 1 raz.
- maniek8855
- Forum Master
jednak faktycznie jest regulacja tylko ktoś zmienil nakretke i jest 15 a nie 13 i tym sie zasugerowalem i zacząłem szukac nakrętki 13 i to mi sie właśnie nie zgadzało, drobne zamiesznai, ale dzieki za podpowiedzi, przy okazji jak już utworzyłem nowy temat chciałem zapytać czy dużo daje przelotowy wydech? czy faktycznie czuc róznice w pracy turbiny?vision pisze:po foto widać że jest regulacja dawki
- koVWal
- Golf Uzależnia
- Kontakt:
No pewnie że dużo daje wolny wydech... Jednak szybciej spaliny wydostają się na zewnątrz... A co dokładnie zrobiłeś z wydechem? PIPA OUT tez zrobiles?
[ Dodano: 02 Maj 2010 15:30 ]
Turbo szybciej wstaje... A w tym miejscu czyli PIPA to tam srednica chyba jest 2cm więc trzeba to wywalic i powiekszyc... Jednak spaliny tam ciężko mają się przedostać... A wiesz czym większy przelot tym lepiej;]
[ Dodano: 02 Maj 2010 15:30 ]
Turbo szybciej wstaje... A w tym miejscu czyli PIPA to tam srednica chyba jest 2cm więc trzeba to wywalic i powiekszyc... Jednak spaliny tam ciężko mają się przedostać... A wiesz czym większy przelot tym lepiej;]
- maniek8855
- Forum Master
- krzysiekj1990
- Użytkownik