recyrkulacja spalin
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
recyrkulacja spalin
Jakie objawy daje uszkodzony ,zablokowany EGR ?nie mogę odpalić auta na kompie wyrzuca 01265 czy to możliwe że przez EGR?
Ostatnio zmieniony wt kwie 13, 2010 10:31 przez wielblad2, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
błąd elektrozaworu N18 nie powoduje kłopotów z uruchomieniem silnika, najwidoczniej masz albo wypiętą z niego wtyczkę albo przerwę lub zwarcie w obwodzie jego sterowania ale skoro masz problem z uruchomieniem silnika to sprawdź w jakiej pozycji jest klapa gasząca wewnątrz obudowy zaworu EGR - ma być w pozycji poziomej czyli całkowicie otwarta cały czas (poza 3 sekundami kiedy to jest zamykana podczas gaszenia silnika).
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Sztomel, N18 czysty , sprawny ,sprawdzony ,egr też czysty -byłem u kilku fachowców i żaden nie wie co jest grane .Auto pali dopiero po wyjęciu bezpiecznika nr. 34, jak już odpalę to na pracującym silniku mogę wsunąćbezpiecznik i auto chodzi noormalnie .W momencie wkładania bezpuecznika czuć wyrazne przejście w pracy silnika przed włożeniem silnik charakterystycznie puka po dodaniu gazu -tak jakby odgłos klekotania metalicznego potem z bezpiecznikiem auto pracuje normalnie.Wykasowaliśmy błędy i próba odpalenia z bezpiecznikiem -sru 01265. i tak za każdym razem.Siana poszło już od metra i żaden nic nowego nie orzekł.chyba przyjdzie mi auto pogonić bo tracę już nie tylko kase ale i nerwy na niego.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
Sorry za wprowadzenie w błąd, AGP to SDI a tam klapa gasząca jest w innym miejscu niż EGR i sterowana jest za pomocą silniczka V157 więc przy jej złym ustawieniu lub usterce z pewnością wywaliłoby błąd ale na PW napisałem abyś wypiął wtyczkę z N18 i sprawdził wtedy jak będzie z odpalaniem i tym bezpiecznikiem, jak sprawdzisz to daj znać.
Ostatnio zmieniony śr kwie 14, 2010 14:28 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.