szarpanie silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
szarpanie silnika
Witam jestem nowym forumowiczem i od niedawna posiadaczem VW Tourana 2.0 TDI 140 PS Kiedy silnik sie rozgrzeje (90 stopni) na tzw "luzie" czuć drgania, kiedy jade z większą prędkością powyżej 2000 obrtotów silnik szarpie nieregularnie. Ostatniio byłem na komputerku wszystko wykazało ok, a każdy mechanik ma swoją inna teorię (koła, dwumas itd) Mieliście podobny problem?? Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
W takim razie jak nie ma błędów elektronicznych pozostaje wykluczanie wszystkiego po kolei - ustereki mechaniczne krok po kroku.robureczek pisze:a każdy mechanik ma swoją inna teorię (koła, dwumas itd
1, jeśli jakiś mechanik mówi że to koła to wyważ koła (koszt około 50 zł za komplet i już jesteś o jeden krok bliżej do rozwiązania problemu.
2, jeśli ktoś mówi że to koło zamachowe to trzeba je sprawdzić i osłuchać ( wprawne ucho od razu pozna wybite koło zamachowe)
3, masz DSG, procedura sprawdzenia i dopasowania sprzęgieł w takiej skrzyni to też banał (wystarczy laptop, VAG i procedura)
Kilka godzin wizyty u mechanika z JAJAMI i autko zdiagnozowane

DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE