Problem z paliwem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotreldiablo
- Ma gadane
Problem z paliwem
Ostatnio wymieniłem filtr paliwa i nowe wężyki do niego, przezroczyste. Zalałem filtr ropą i założyłem, pokręciłem silnikiem i zapalił i wszystko było ok aż do momentu gdy zgasiłem silnik zauważyłem ze od filtra idą pęcherzyki powietrza przypływem z powrotem do baku, po ok 5 godzinach muszę sporo kręcić silnikiem by zapalił tak jakby w pompie nie było paliwa a w przewodzie do pompy jest paliwo, problemu nie ma jak wróciłem z trasy i silnik zapaliłem po godzinie, zapalił od razu . Pomóżcie co to może być??? , przewody sa dobrze zciśniete
PIOTR
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
jeśli to silnik na pompie wtryskowej to jest jeszcze możliwość że cienkie wężyki przelewowe na wtryskach są nieszczelne i puszczają powietrze w układ paliwowy.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
- piotreldiablo
- Ma gadane
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Po pierwsze nie zakłada się gumowych węży robią się strasznie miekkie i moigą się stopić od temperatury , po drugie wężyk jest za duży pprzy pompie i łapie powietrze jak das znawet opaskę to przebije ci wezyk i tez lapie powietrze bo tam sa takie sazbki , przerabialem to u siebie , po trzecie na starym węzu miedzy mniejszym a wiekszym wezem jest miedziany kawalek rurki , redukcja trzeba go wyhac i zrobic tak samo w nowych co kupisz.
Ja dałem dopiero na samym końcu redukcje i przezroczysty wężyk

Ja dałem dopiero na samym końcu redukcje i przezroczysty wężyk

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- piotreldiablo
- Ma gadane