Mam taki problem... sasiad meczy sie juz z tym dość długo...
auto audi a4 96 rok silnik 19, TDI ( widziałem oznaczecznia ABE F na tabliczce znamionowej )
sparawa polega na tym ze kontrolka od grzana zasiwca sie dosłownie na moment ledwo mozna zauwazyc ze cos zaswiecilo, świece grzeja tylko ze jakos dlugo po okolo 3 minutach slychac przekaznik ze niby rozlancza... wczesniej było normalnie, auto odpala dziwnie pracuje po... jakims czase sie uspokoja... co dziwne myslelismy ze czujnik temp. cieczy ( wyczytałem na forum) jest walniety wiec wymienilismy... ale dalej to samo...
ale jak wyciagne wtyczke od tego czujnika wszystko jest w normie... kontrolka zaswieca sie na moment gasnei auto odpalam i chodzi rowno... - tak jak bylo wczesniej przed tym zrabaniem... podkresle ze wymienilem tez swiec e bo byly nadpalone... w aucie czuc jakby kable sie palily... pod kierownica byl nadpalony jeden przewod ale od kklaksonu - moglo to sie stac duzo wczesneij wiec nei wiaze go z tym...
może ktos wie jakie wartosci powinien miec czujnik ktry daje info do kompa...
a co do czujnika... czytałem na forum ze sa dwa czujniki gdziejeden daje informacje do kompa a drugi do wskaźnika... albo jeden 4 pinowy...
u mnie widze tylko jeden czujnik 2 pinowy...
Problem z grzaniem świec.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
Problem z grzaniem świec.
Ostatnio zmieniony wt mar 02, 2010 17:47 przez macbu, łącznie zmieniany 2 razy.
Macbu