Ciężko odpala po umyciu. VW bora TDI PD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ciężko odpala po umyciu. VW bora TDI PD
Witam wszystkich. Mam taki problem ze swoją BORĄ 1.9TDI PD 101KM. Po każdym umyciu na myjni bardzo ciężko pali, po czasie udaje się uruchomić. potem pali idealnie, czy to rano czy każda inna pora pali super. Nie wiem czy to może być przyczyna, ale mam dość dużą dziurę w przednim lewym nadkolu. Czy tam nie ma jakiejś instalacji i ona pod ciśnieniem jest nie zalewana (myjka bezdotykowa czyli kascher). Może już ktoś miał taki problem i jakoś sobie poradził.
-
- Nowicjusz
WITAM
KOLEGO MAM TEN SAM PROBLEM , Z TYM ,ŻE U MNIE WYŚWIETLAJĄ SIĘ BŁĘDY,ELEKTRONIK STWIERDZIŁ ,ŻE PRZYCZYNĄ JEST ROZRUSZNIK, NIE WIEM CO ROBIĆ ROZRUSZNIK W SERWISIE 1200ZŁ ,A W SKLEPIE 300-400 TYLKO NIE WIEM ILE ON JEST WART,???????? STWIERDZIŁ ,ZE PRZY ROZRUCHU POWSTAJĄ ZAKŁOCENIA I KOMPUTER WARIUJE I ŁAPIE BŁEDY[ŚWIECI CHACK I ŚWIECA ŻAROWA,JAK DŁUŻEJ POKRĘCI ZWŁASZCZA PO MYCIU.cO O TYM SĄDZICIE]
POMOCY
KOLEGO MAM TEN SAM PROBLEM , Z TYM ,ŻE U MNIE WYŚWIETLAJĄ SIĘ BŁĘDY,ELEKTRONIK STWIERDZIŁ ,ŻE PRZYCZYNĄ JEST ROZRUSZNIK, NIE WIEM CO ROBIĆ ROZRUSZNIK W SERWISIE 1200ZŁ ,A W SKLEPIE 300-400 TYLKO NIE WIEM ILE ON JEST WART,???????? STWIERDZIŁ ,ZE PRZY ROZRUCHU POWSTAJĄ ZAKŁOCENIA I KOMPUTER WARIUJE I ŁAPIE BŁEDY[ŚWIECI CHACK I ŚWIECA ŻAROWA,JAK DŁUŻEJ POKRĘCI ZWŁASZCZA PO MYCIU.cO O TYM SĄDZICIE]
POMOCY
Ostatnio zmieniony śr mar 03, 2010 20:03 przez zibi05.05.1979, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
czujnik wymieniany punkty masowe sprawdzone,wszystko posprawdzane, -diagnoza albo rozrusznik albo wieniec na wale korbowym.maryjan pisze:zibi05.05.1979, po pierwsze nie krzyczymy na forum...
Po drugie to nie wiem gdzie jeździsz do elektryka ale sam rozrusznik naprawdę rzadko kiedy robi taką demolkę.
Na moje masz do sprawdzenia masę.