Moze ktos bedzie wiedział jak porodzic sobie z tym.Dodam ze silnik 1.9td aaz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
trudno mi powiedziec jakie ma obroty zaraz po odpaleniu bo nie mam obrotomierza,ale ma naprawde małe.tak jak piszesz zostawie go na wyciagnietym przyspieszczu troche i jest ok,a całkiem dobrze jest jak słysze tykniecie jakiegos przekaznika wtedy obroty jeszcze troszke wzrastaja i juz jest całkiem dobrze.dadam tylko nie ze nie jest to przekaznik o swiec bo on o wiele wczeniej sie wyłanczavwmkII pisze:napisz jak male masz te obroty? ja mam pompe z lda i tez jak silnik jest zimny to ma troche nizsze obroty ale po chwili jest juz ok zostawiam go na chwilke na przyspieszaczu i po problemie, niewiem czy przestawienie oski cos pomoze bo wtedy automatycznie wzrosną ci obroty nawet po zagrzaniu. Napisz jeszcze jak dlugo jest na nizszych obrotach
zawsze czakam az usłysze tykniecie przekaznika swiec zarowych dopiero zapalam wiec to napewno nie sa swiece.zastanawiam sie co to moze byc,słychac tykniecie po około 5min i obroty troszke wzrastaja.pompe mam sucha,w wezach czasami pojawiaja sie bombelki powietrza podejrzewam ze to wina filtra ewentualnie rurki przez ktora zasysa paliwo pompa.Watpie jednak aby to było przyczyna wolnych obr. bo pali od strzałavwmkII pisze:po czym wnioskujesz ze wczesniej sie wylancza ?? jesli po kontrolce to cie zmartwie bo ona gasnie a przekaznik nadal pracuje i wydaje mi sie ze nic innego poza swiecami nie ma az tak duzego poboru pradu zaraz po odpaleniu zeby zwalnialo obroty silnika. Wg mnie to na 100% przekaznik swiec poniewaz sa one dogrzewane jeszcze przez jakis czas po odpaleniu samochoduCo do tych obrotow to u mnie sie poprawilo po uszczelnieniu pompy, są minimalnie mniejsze po odpaleniu ale nie telepie mi silnikiem tak jak przedtem, sprawdz czy masz suchą pompe , czy nie masz dobre weze paliwowe czy nie są gdzies popekane i sie nie zapowietrza jak dluzej postoi
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 47 gości