przekaźnik grzania wstepnego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
przekaźnik grzania wstepnego
witam, mam golfa II , 1.6 TD,silnik JR i pytanie odnośnie przekaźnika grzania wstępnego świec żarowych. Jakie napięcie powinno iść na świece z przekaźnika, ile volt bo u mnie jest 9,8 do 10 volt przy naladowaniu akumulatora 12,2 volt. Czy to jest prawidłowe? proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony pn lut 08, 2010 22:51 przez melodyn, łącznie zmieniany 3 razy.
Mam identycznie i taki sam motor. , z 5 sec po odpaleniu silnik kuleje, uszczelnilem juz wszystko co sie dalo od baku po pompe, mimo to nieraz znajdzie sie jakis bąbel w wezyku i mysle ze to jedna jest spowodowane tym ze po odpaleniu jest troszke zapowietrzony, jakby to nie to bylo , to chyba pada na lejący wtrysk ktoryś
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
ja myślałem że paliwo z pompy schodzi ale teraz sam nie wiem,wtryski były sprawdzaneDzikuvip pisze:Mam identycznie i taki sam motor. , z 5 sec po odpaleniu silnik kuleje, uszczelnilem juz wszystko co sie dalo od baku po pompe, mimo to nieraz znajdzie sie jakis bąbel w wezyku i mysle ze to jedna jest spowodowane tym ze po odpaleniu jest troszke zapowietrzony, jakby to nie to bylo , to chyba pada na lejący wtrysk ktoryś
Ostatnio zmieniony pn lut 01, 2010 18:12 przez melodyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Zbyt opóźniony początek wtrysku, albo zapowietrza się (powietrze w przewodach wysokiego ciśniena) w przypadku kolegi który leje OO to całkiem możliwe, że wtryski się wieszają - zalej normalnego paliwa z depresatorem dla porównania.
Ostatnio zmieniony pn lut 01, 2010 18:17 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
tak podejrzewałem dziękit0mal pisze:Zbyt opóźniony początek wtrysku, albo zapowietrza się (powietrze w przewodach wysokiego ciśniena) w przypadku kolegi który leje OO to całkiem możliwe, że wtryski się wieszają - zalej normalnego paliwa z depresatorem dla porównania.
[ Dodano: 10 Lut 2010 15:47 ]
witam jakie napięcie powinno iść z przekaźnika na świece żarowe?