Witam
Mam taki problem- miałem problemy przy tych mrozach z uruchomieniem silnika golf III 1,9 TD. Kiedy już zapalił to dziwnie chodził, okazało się że trzeba było przestawić rozrząd bo na pompie przeskoczył o trzy zęby(nie było różnicy w kole zamachowym i tym co steruje zaworami bo sprawdzałem i było dobrze). Jak to już zrobiłem to nadal dziwnie chodził. Ściągnąłem znów klawiaturę silnika i zobaczyłem że na jednej szklance nie ma góry i leżała z tyłu. nie jest prosta i do tego pęknięta w połowie i tak jak by zawór w nią uderzył ale jest wygięta w dół a nie do góry. jakie mogą być skutki tego co się stało. chodził tak z pół godziny na pewno. Co mogło się stać z silnikiem w tej sytuacji i jaka przyczyna jest tego
peknieta szklanka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
malinakks, zużyte szklanki uu tu już problem zawór do sprawdzenia czy go nie powyginało obowiązkowo czyli czeba ściągnąć głowice dać do sprawdzenia koszt ja dałem 80 zł
Ostatnio zmieniony czw sty 28, 2010 19:51 przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.
LEŚNY PRZYTULAS