problem z rozrusznikiem

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
palio
_
_
Auto: Ford Mondeo MK3
Silnik: 2.0
Kontakt:

problem z rozrusznikiem

Post autor: palio » śr sty 27, 2010 13:18

Witam. Ma problem z rozrusznikiem. Podczas odpalania cos sie z niego zadymilo. Dodam ze swiece podgrzalem dwa razy. Na poczatku krecil a potem przestal. Przekrecam kluczyk i nic sie nie dzieje. Co musze zrobic zeby zadzialal i czy sa wogole jakies sposoby na ten problem.Jak mozecie to pomozcie. Zgory dziekuje.

Awatar użytkownika
palio
_
_
Kontakt:

Post autor: palio » śr sty 27, 2010 14:52

ok. dzieki. zapewne oddam go do mechanika. ale najpierw musze go tam jakos odstawic. nie wiem tylko jeszcze jak to zrobic. probowalem na krotko ale i to nic nie dalo. chyba ze aku jest juz zdechniety.

Awatar użytkownika
Mako
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Mako » śr sty 27, 2010 15:37

palio45 pisze:Witam. Ma problem z rozrusznikiem. Podczas odpalania cos sie z niego zadymilo. Dodam ze swiece podgrzalem dwa razy. Na poczatku krecil a potem przestal. Przekrecam kluczyk i nic sie nie dzieje. Co musze zrobic zeby zadzialal i czy sa wogole jakies sposoby na ten problem.Jak mozecie to pomozcie. Zgory dziekuje.
kabel ci się zjarał od szczotek, u mnie wczoraj było tak samo, auto do mechanika oddaj.

Awatar użytkownika
krzysiekj1990
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: krzysiekj1990 » śr sty 27, 2010 16:28

a moze dym byl z kabli tak jak bylo u mnie a probowales wlaczyc rozrusznik na krotko czyli poloczyc 2 sruby w rozruszniku srubokretem jak zakreci rozrusznik i odpali tzn ze elektromagnes do wymiany POZDRO

Awatar użytkownika
palio
_
_
Kontakt:

Post autor: palio » śr sty 27, 2010 17:48

dzieki za pomoc wszystkim. nic nie dziala nawet na krotko. jutro auto do mechaniora jedzie.pozdro

Awatar użytkownika
FURMAN TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: FURMAN TDI » śr sty 27, 2010 18:18

Jeżeli byłoby tak jak to mówi Link,
to zmniejszysz koszty jak wyciągniesz szczotki już niepamietam jak to robiłem ale chyba nawet bez wyciągania rozrusznika jak masz kanał pod ręką i z tymi szczotkami do elektryka zgrzeje Ci na nowo albo kupisz nowy komplet i wio :bigok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”