Nie chce odpalić!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chce odpalić!
cześć, powiem wam że mam już trochę dość tego samochodu. Problem jest w tym że nie chce odpalić(oczywiście nie zawsze ale w ciągu ostatniego miesiąca zdarzyło mu się tak 2 razy). Tzn po nocy na mrozie -20 odpalił, i przejechałem około 3kilometry zgasiłem, po godzinie przychodzę a on nie chce odpalić- choćby kręcił i 3minuty to on nie chce odpalić. Nie wiem w czym jest problem. Miesiąc temu myślałem że to wina leży w dostawaniu się powietrza przy filtrze paliwa do wężyka i dalej do pompy. Ale wczoraj kiedy znowu mi się to stało podniosłem maskę i paliwo normalnie było w wężyku idącym do pompy. Ja już sam nie wiem co jest(wszystko jest ok akumulator nowy, rozrusznik przeszedł regenerację wszystko ok a czasem dzieje mu się takie coś. Wygląda to tak jak by nie podawał paliwa albo coś w tym stylu. Rozmawiałem z moim tatą i on powiedział że może jakiś zaworek w pompie się zacina albo coś w tym stylu. Ja naprawdę nie mam pomysłu. A jest to wielkim utrapieniem- bo zostawię gdzieś samochód i on mi nie będzie chciał odpalić kiedy ja będę pewny że odpali- zważywszy na to że nie wiadomo kiedy to się znowu stanie)
Wczorajsza akcja skończyła się tym że dziś rano wziąłem go na hol i odpalił( i tu może też taka sugestia że odpalił i po sekundzie zgasł- może to o niczym nie świadczy a może to też jest ważne, za drugim razem już chodził cały czas).
Nie wiem czy ktoś z was się spotkał z takim czymś- ja osobiście o takim przypadku nie słyszałem)
Dodam jeszcze że po odpaleniu dziś przejechał 150kilometrów.
Proszę o jakieś porady co to może być??? POMOCY
Wczorajsza akcja skończyła się tym że dziś rano wziąłem go na hol i odpalił( i tu może też taka sugestia że odpalił i po sekundzie zgasł- może to o niczym nie świadczy a może to też jest ważne, za drugim razem już chodził cały czas).
Nie wiem czy ktoś z was się spotkał z takim czymś- ja osobiście o takim przypadku nie słyszałem)
Dodam jeszcze że po odpaleniu dziś przejechał 150kilometrów.
Proszę o jakieś porady co to może być??? POMOCY
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
możliwe, że drgania wywołane przez szarpnięcie samochodu akurat otworzyły klapę i odpalił, opisane przez ciebie objawy wskazują właśnie na klapę gaszącą, miałem przedwczoraj taki przypadek u znajomego w Golfie AFN, po wyczyszczeniu auto pali normalnie, oczywiście można podłączyć pod VAG-a, ale jeśli to klapa, to VAG nic nie pokaże, tak czy tak,wyczyść klapę i przy okazji kolektor ssącytomasz28 pisze:Czy jeśli klapa była by zamknięta to czy odpalił bym samochód na zaciąg??
zobacz tutaj, jak może wyglądać zasyfiona klapa gasząca kolektor:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=5112
jest - Audi A3 S-line ASZ+ >>218KM 489Nm<<
był - Audi A4 Avant 1.9TDI AFN
był - mkIV GTI TDI ARL+ >>187KM 398Nm<<
był - mkIII 1Z+ >>130KM 313Nm<< od www.g-lab.pl
był - Audi A4 Avant 1.9TDI AFN
był - mkIV GTI TDI ARL+ >>187KM 398Nm<<
był - mkIII 1Z+ >>130KM 313Nm<< od www.g-lab.pl