problem z turbiną i chyba z silnikiem, pomóżcie!

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

rafals81
Nowicjusz
Nowicjusz

problem z turbiną i chyba z silnikiem, pomóżcie!

Post autor: rafals81 » pn sty 04, 2010 11:07

posiadam golfa IV 1.9 TDI z silnikiem 90 koni AGR.Okazało się że silnik bierze olej.Po obejrzeniu autka u mechanika okazało się ze przyczyną jest najprawdopodobniej turbina, gdyż w przewodach od IC znajdował się olej(co może być z turbiną nie tak?).Innym problemem jest też to że podczas ostatnich silnych mrozów musiałem autkiem dłużej kręcić żeby go odpalić(akumulator jest nowy,świece też po wymianie),a także zauważyłem że czasem przy dodawaniu gazu na postoju autko wpada w delikatne drgania, które po ok.2 sekundach ustają i wszystko jest OK.Czy to może być problem z silnikiem??Nie wiem co z tym fantem dalej robić.Proszę o pomoc!!

Awatar użytkownika
damian81Z
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: damian81Z » pn sty 04, 2010 11:14

rafals81, film olejowy w przewodach intercoolera moze byc, byle z niego nie kapało,mozesz sprawdzic czy nie kopci spod korka wleu oleju i bagnetu,duzo Ci tego oleju ubywa?

[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Re: problem z turbiną i chyba z silnikiem, pomóżcie!

Post autor: doggie » pn sty 04, 2010 11:16

rafals81 pisze:posiadam golfa IV 1.9 TDI z silnikiem 90 koni AGR.Okazało się że silnik bierze olej.Po obejrzeniu autka u mechanika okazało się ze przyczyną jest najprawdopodobniej turbina, gdyż w przewodach od IC znajdował się olej(co może być z turbiną nie tak?).Innym problemem jest też to że podczas ostatnich silnych mrozów musiałem autkiem dłużej kręcić żeby go odpalić(akumulator jest nowy,świece też po wymianie),a także zauważyłem że czasem przy dodawaniu gazu na postoju autko wpada w delikatne drgania, które po ok.2 sekundach ustają i wszystko jest OK.Czy to może być problem z silnikiem??Nie wiem co z tym fantem dalej robić.Proszę o pomoc!!
a gdzie ty tu widzisz problem z turbiną??? :chytry:

logi statyczne i dynamiczne do zrobienia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”