golf 4 TDI problem ze wskaznikiem temperatury
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
golf 4 TDI problem ze wskaznikiem temperatury
Witam wszystkich!!! Panowie mam problem ze wskaźnikiem temperatury golf 4 1.9 (TDI) 2004 rok wskazówka waha się raz w gore raz w dol zanim dojdzie do 90 stopni potem już stoi jak zamurowana ogrzewanie w kabinie jest normalne ciepełko wieje aż milo,z silnikiem tez nie ma problemow pali na dotyk wiec zwracam się do was o pomoc czy ktoś może mi powiedzieć co może się dziać i czy można w takim stanie jeździć pytam bo obecnie znajduje się w Niemczech jutro mam jechać w trase do Polski wiec to dla mnie bardzo wazne czy dam rade przejechac ten tysiąc kilometrów??z gory dziękuję za szybka odpowiedz...
gajger
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Witam serdecznie
Podpinam sie pod temat, aby nie mnożyć wątków.
Niedawno miałem wymieniony czujnik temperatury cieczy w MK4 TDi, gdyż obroty skakały na wolnych i Vag wykazywał jego uszkodzenie.
Wszystko było oki, teraz przyszła zima i zauważyłem następująca rzecz.
Autko normalnie odpala, w środku ciepło, podczas postoju w korkach temperatura siega 80 stopni, natomiast podczas jazdy podnosi sie normalnie do 90 stopni. W momencie postoju w korku przez kilka minut temperatura znowu spada do 80 stopni i tak na przemian.
Teraz pytanie czy możę to być termostat?
Po odpaleniu auta po nocy, temp na wskaźniku jeszcze nie drgneła , silnik czuje że jest już ciepły natomiast, węze do chłodnicy nadal zimne. Jak wskazówka temp ruszy do góry minimalnie weźe są jakby ciut cieplejsze.
Co o tym sądzicie?
Podpinam sie pod temat, aby nie mnożyć wątków.
Niedawno miałem wymieniony czujnik temperatury cieczy w MK4 TDi, gdyż obroty skakały na wolnych i Vag wykazywał jego uszkodzenie.
Wszystko było oki, teraz przyszła zima i zauważyłem następująca rzecz.
Autko normalnie odpala, w środku ciepło, podczas postoju w korkach temperatura siega 80 stopni, natomiast podczas jazdy podnosi sie normalnie do 90 stopni. W momencie postoju w korku przez kilka minut temperatura znowu spada do 80 stopni i tak na przemian.
Teraz pytanie czy możę to być termostat?
Po odpaleniu auta po nocy, temp na wskaźniku jeszcze nie drgneła , silnik czuje że jest już ciepły natomiast, węze do chłodnicy nadal zimne. Jak wskazówka temp ruszy do góry minimalnie weźe są jakby ciut cieplejsze.
Co o tym sądzicie?
normalnie jeżeli masz cały czas włączony wentylator i nadmuch ciepłego powietrzaQube-pl pisze:Autko normalnie odpala, w środku ciepło, podczas postoju w korkach temperatura siega 80 stopni, natomiast podczas jazdy podnosi sie normalnie do 90 stopni. W momencie postoju w korku przez kilka minut temperatura znowu spada do 80 stopni i tak na przemian
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.