Witam,
Golf wyssał mi 0,5 litra oleju na 8000km. Trochę mi się to nie podoba, ale z tego co czytam to diesel tak ma :/
Zapaliła się żółta lampka, dolałem, przelałem jakieś 3mm powyżej stanu maksymalnego. Wiem że to niedobrze, myślę żeby odessać. Po 2 dniach znowu zapaliła się lampka, świeci na żółto i nie gaśnie.
Możliwe że powodem jest zbyt wysoki poziom oleju?
Golf 5 Plus 2005 1.9 Tdi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Golf 5 Plus 2005 1.9 Tdi
To nie myśl tylko odessij ten nadmiar oleju.bart_ pisze:Witam,
Golf wyssał mi 0,5 litra oleju na 8000km. Trochę mi się to nie podoba, ale z tego co czytam to diesel tak ma :/
Zapaliła się żółta lampka, dolałem, przelałem jakieś 3mm powyżej stanu maksymalnego. Wiem że to niedobrze, myślę żeby odessać. Po 2 dniach znowu zapaliła się lampka, świeci na żółto i nie gaśnie.
Możliwe że powodem jest zbyt wysoki poziom oleju?

Kontrolka nie powinna się już zapalać...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Profilaktycznie odessałem trochę oleju tak aby było jakieś 2 mm poniżej maksymum. Lampka się nie zapaliła, po czym następnego dnia znowu się zapaliła. Gdy przejechałem trochę i silnik się rozgrzał, po ponownym zapaleniu lampka już się nie świeciła. Następnego dnia nie świeciła się na zimnym silniku, ale zapaliła się po kolejnym uruchomieniu gdy ten był już ciepły.
Mechanik twierdzi, że trzeba zacząć od czujnika. Dam znać jak się sprawa skończyła. Ech ta zaawansowana technologia
Mechanik twierdzi, że trzeba zacząć od czujnika. Dam znać jak się sprawa skończyła. Ech ta zaawansowana technologia