Problem z doładowaniem TDI

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Golf-AJM
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z doładowaniem TDI

Post autor: Golf-AJM » wt paź 13, 2009 20:19

Witam wszystkich znawców TDI...mam golfa 4 115ps i od jakiegos czasu szwankuje mi doładowanie.Autko nie kopci nie bierze oleju ale ma coraz wieksza turbo dziure:((kręci cos tam dopiero na obrotach...wczesniej dotykałem na gaz na kazdum biegu slyszałem sssyykniecie i szedł...sprawdzilem czujnik N75 jak piszecie i nic...są dwa drugi tez sprawdzic???i jeszcze miedzy czujnikami N na weżykach jest taki jakby filterek...od czego to moze byc??pomozecie...PLEASE

Daniel

Awatar użytkownika
marcin999
Forum Master
Forum Master

Post autor: marcin999 » wt paź 13, 2009 20:36

Sprawdz czy nie masz gdzieś nieszczelnego dolotu. U mnie byly dwie malutkie dziurki w IC i była dość znaczna turbo dziura. Ewentulanie jeszcze moze byc kat zawalony.

SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Re: Problem z doładowaniem TDI

Post autor: PinkFloyd » wt paź 13, 2009 20:41

Golf-AJM pisze:Witam wszystkich znawców TDI...mam golfa 4 115ps i od jakiegos czasu szwankuje mi doładowanie.Autko nie kopci nie bierze oleju ale ma coraz wieksza turbo dziure:((kręci cos tam dopiero na obrotach...wczesniej dotykałem na gaz na kazdum biegu slyszałem sssyykniecie i szedł...sprawdzilem czujnik N75 jak piszecie i nic...są dwa drugi tez sprawdzic???i jeszcze miedzy czujnikami N na weżykach jest taki jakby filterek...od czego to moze byc??pomozecie...PLEASE
Kolego logi vagiem dadzą odp co i jak, na początek dynamiczne grup 003,008, 011 bo bez nich to jak wróżenie z fusów

Golf-AJM
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Problem z doładowaniem TDI

Post autor: Golf-AJM » wt paź 13, 2009 22:40

Kolego logi vagiem dadzą odp co i jak, na początek dynamiczne grup 003,008, 011 bo bez nich to jak wróżenie z fusów[/quote]

Sczelnośc sprawdze dzieki za rade:))a co do tych log jak to sie sprawdza..mam vag polskiego 2.5 tam sa jakies logowanie przekodowanie ale nie wiem do konca jak to sie robi...mozesz mi doradzic kolego...

[ Dodano: 14 Paź 2009 20:04 ]
mam jeszcze jedno pytanie...wczesniej jak cisłem na zimnym silniku albo powyzej 3000 obr/min to wyłaczało mi doładowanie i musialem gasic i zapalac silnik zeby znowu smigał normalnie...czy jest to N70 czujnik..?teraz tez ma jakies zaburzenia raz sie wyłaczy a czasem jade 140 na 4 biegu i nic sie nie dzieje...:((normalnie wariuje wszystko i nie moge dojsc do ładu...prosze o rade..

Daniel

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”