problem z wtryskami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem z wtryskami
Czy z ostatniego wtrysku tym przewodem przepływowym ma iść paliwo do pomby czy nie? bo jak ja go ściągne to nie idzie od wtrysku do pompy tylko od pompy do wtrysku.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
A temu że jest to powrót nadmiaru paliwa zarówno z pompy jak i wtryskiwaczy do zbiornika ,tak ma być nie szukaj dziury w całym...bajdzik90 pisze:to u mnie jak ściągnę ten wężyk to sie leje na wolnych obrotach z pompy w kierunku wtryskiwacza czemu tak?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Dzięki :) to szukam gdzie indziej wysokiego spalania. Dziś byłem u mechanika i mi powiedział ze duże spalanie też może być przez turbine, że jakieś tam cięgna mogą być poprzestawiane. wiecie coś o tym?munior pisze:A temu że jest to powrót nadmiaru paliwa zarówno z pompy jak i wtryskiwaczy do zbiornika ,tak ma być nie szukaj dziury w całym...
niech nie chrzani tylko sie przyzna że sie nie zna, w silnikach JR turbo nie ma żadnych cięgien, ani K24 ani T3.bajdzik90 pisze:Dziś byłem u mechanika i mi powiedział ze duże spalanie też może być przez turbine, że jakieś tam cięgna mogą być poprzestawiane. wiecie coś o tym?
wina wysokiego spalania wyłączając styl jazdy to uszkodzony termostat, uszkodzone wtryskiwacze lub pompa wrtryskowa, zły kąt wtrysku lub przestawiony rozrząd,
jeśli silnik nie jest bardzo słaby to turbo bym zasotawił w spokoju
to jest taki starszy mechanik już, w jakiś starych dieslach jest ponoć dobry. TYlko tak rozrz ądu nikt nie ruszał, kąta wtrysku też nie, pompa jest ta sama co była a spalanie jest duże ok 7 l/100 km. a jeżdzę w miare ekonomicznie. a i wtryskiwaczy też nikt nie ruszał a ten mechanik stwierdził ze nie leją. arwam co z tym czynić?