nie dostaje paliwa...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nie dostaje paliwa...
Witam to mój pierwszy post na tym forum jęśli coś napisze nie tak to mnie poprawiajcie ok.
Pisze do was bo mam nadzieje że mi pomozecie mam VW II 1,6 TD i od paru dni zaczął mi dziwnie chodzić tzn jak jade te 120-140 momentalnie czuć jak mu zaczyna brakować paliwa i zaczyna hamować a jak wrzuce na luz to zgaśnie co może być?? Filtr paliwa jest nowy?? czekam na odp
Pisze do was bo mam nadzieje że mi pomozecie mam VW II 1,6 TD i od paru dni zaczął mi dziwnie chodzić tzn jak jade te 120-140 momentalnie czuć jak mu zaczyna brakować paliwa i zaczyna hamować a jak wrzuce na luz to zgaśnie co może być?? Filtr paliwa jest nowy?? czekam na odp
Re: nie dostaje paliwa...
może zapowietrza sięseweryn19 pisze:Witam to mój pierwszy post na tym forum jęśli coś napisze nie tak to mnie poprawiajcie ok.
[ Dodano: 30 Wrz 2009 21:05 ]
i ciężko potem odpalić ? dymi na biało siwoseweryn19 pisze:jak wrzuce na luz to zgaśnie co może być??
Ostatnio zmieniony śr wrz 30, 2009 21:05 przez vision, łącznie zmieniany 1 raz.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Jeżeli te objawy wystąpiły bezposrednio po wymianie filtra to ciągnie ci gdzieś lewe powietrze w miejscu w którym rozkręcałeś.seweryn19 pisze:czuć jak mu zaczyna brakować paliwa
Znajdując i uszczelniając miejsce gdzie ciągnie ci powietrze.Możesz też zamontować sobie pompkę paliwa tzw.gruszkę na przewodzie zasilającym paliwa to znacznie przyspieszy odpowietrzanie i zaoszczędzi ci kręcenia rozrusznikiemseweryn19 pisze:powiedz mi jak go najlepiej odpowietrzyc??
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Podłącz sobie paliwo omijając filtr paliwa ,wtedy będziesz miał pewność czy łapie ci powietrze przez filtr .Żeby nie zasyfić sobie pompy załóż na przewód jakiś filterek przepływowy za 6 zeta.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018