ps miska z JP jest o 1cm niższa a jak wiadomo w jedynce każdy cm w tym miejscu jest ważny więc to przemawia za tym rozwiązaniem
pompa olejowa i miska
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
twromek
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
pompa olejowa i miska
Mam silnik CR, miskę ori (dość konkretnie poobijaną) i pompę też ori (ale nie chcę jej dawać bo ma za duży luz na zębatkach) i jeszcze z silnika JP też miskę i pompę z czego obydwie są w stanie idealnym i teraz pytanie: czy mogę dać ten sprzęt z JP do CR i nic się nie stanie? Przerabiał już ktoś taki temat? Jak mierzyłem to miska ta z JP ma o prawie litr większą pojemność a pompa zamiast 2,5cm (takie jak w CR) to 3cm zębatki, czyli o większej wydajności, ciśnieniu. Uszczelki, uszczelniacze i wszystko w silniku nowe, ale nie chcę żeby mi się coś później powaliło. Więc zakładać to z JP czy szukać ori pompy? (bo miskę to na biede mam
)
ps miska z JP jest o 1cm niższa a jak wiadomo w jedynce każdy cm w tym miejscu jest ważny więc to przemawia za tym rozwiązaniem

Ostatnio zmieniony śr sie 19, 2009 23:14 przez twromek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
arwam
twromek,
CZy silnik ma JP masz na hydro popychaczach?
jak tak to masz troszkę niższe ciśnienie, i na upartego można założyć pompę .
Ewentualnie możesz z pompy od CR wziąć dolny dekiel i na tafli szkła na papierze go wyrównać i założyć do pompy od JP będziesz miał wtedy wyższe ciśnienie i wyższą wydajność bo w CR masz większe ciśnienie z tego względu że nie musi być obniżane na potrzeby hydrauliki ale masz mniejszą wydajność pompy olejowej.
CZy silnik ma JP masz na hydro popychaczach?
jak tak to masz troszkę niższe ciśnienie, i na upartego można założyć pompę .
Ewentualnie możesz z pompy od CR wziąć dolny dekiel i na tafli szkła na papierze go wyrównać i założyć do pompy od JP będziesz miał wtedy wyższe ciśnienie i wyższą wydajność bo w CR masz większe ciśnienie z tego względu że nie musi być obniżane na potrzeby hydrauliki ale masz mniejszą wydajność pompy olejowej.
-
twromek
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
JP był na hydro. Ja mam CR, czyli mechanika. Pompa w CR zajechana, więc chcę dać tą z JP. Chodzi tylko o to, że ta w CR ma mniejsze (niższe, ale o tej samej średnicy) zębatki, niby tylko o 0,5cm. Więc jeśli dam tą z JP do CR to będzie wyższe ciśnienie.
A co do miski to jak? Prawie litr to nie mało raczej.
A co do miski to jak? Prawie litr to nie mało raczej.
-
arwam
-
twromek
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Pompa z CR była tak wyjechana, że nie da rady dać pokrywy z niej do tej dobrej pompy, bo jest to zintegrowane z smokiem.
Uturbiać nie chcę, bo ma być to oryginalna jedynka, mało już takich, wszystkie jakieś tjuningowane
ale ok
dzięki arwam

Uturbiać nie chcę, bo ma być to oryginalna jedynka, mało już takich, wszystkie jakieś tjuningowane
a co do tego to już nic nie rozumiem, jak większa pompa może mieć mniejsze ciśnieniearwam pisze:Ciśnienie będzie niższe bo w silnikach na hydro specjalnie jest obniżane
dzięki arwam
Ostatnio zmieniony czw sie 20, 2009 15:17 przez twromek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
arwam