Witam wszystkich forumowiczów,
Mam problem z moim golfem V (1.9 TDI 105 KM 2005r.).A mianowicie ciężko pali na gorącym silniku. Podczas jazdy zaczeła również migać kontrolka od świec ale po jakimś czasie przestała. Co może byc tego przyczyną? Proszę o pomoc wszystkich forumowiczów.
PS.Dodam ,że kilka dni temu zmieniłem jedną świece zarowa. i że moim zdaniem za szybko łapie sprzegło czy to może mieć jakieś znzczenie?
Problem z zapaleniem na ciepłym silniku i migająca kontrolka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem z zapaleniem na ciepłym silniku i migająca kontrolka
Ostatnio zmieniony ndz kwie 26, 2009 22:27 przez Maciek1988b, łącznie zmieniany 2 razy.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Problem z zapaleniem na ciepłym silniku i migająca kontr
Problem złego odpalania Mk5 TDI PD i nietylko na gorącym silniku jest bardzo szeroko opisywany na forum, najczęściej do zmiany jest soft (program), z reguły kosztuje to około 400 zł, bynajmniej ja miałem ten problem ze swoim Mk5 i zresztą kilka moich znajomych osób również.Maciek1988b pisze:Witam wszystkich forumowiczów,
Mam problem z moim golfem V (1.9 TDI 105 KM 2005r.).A mianowicie ciężko pali na gorącym silniku. Podczas jazdy zaczeła również migać kontrolka od świec ale po jakimś czasie przestała. Co może byc tego przyczyną? Proszę o pomoc wszystkich forumowiczów.
PS.Dodam ,że kilka dni temu zmieniłem jedną świece zarowa. i że moim zdaniem za szybko łapie sprzegło czy to może mieć jakieś znzczenie?
właśnie - "moim zdaniem", a masz jakiś punkt odniesienia do tego, że szybko łapie ci sprzęgło? Co samochód to w inny sposób może łapać sprzęgło. Miałem kilka dieslów i w każdym sprzęgło chwytało inaczej. W moim Mk5 też łapie dosyć nisko, wydawać by się mogło że przy samej podłodze, ale jest OK, zresztą podczas jazdy próbnej w salonie Mk6 tam sprzęgło łapało identycznie,Maciek1988b pisze: i że moim zdaniem za szybko łapie sprzegło czy to może mieć jakieś znzczenie?
przyczyn może być zapewne kilka, tak jak kolega wyżej zasugerował należy zczytać błędy VAG-iem, czasem może to i być od jakiegoś "paprocha" w paliwie albo ogólnie od żłej jakości paliwa, często jak się to "przepali" to wraca do normyMaciek1988b pisze: Podczas jazdy zaczeła również migać kontrolka od świec ale po jakimś czasie przestała. Co może byc tego przyczyną?
Ostatnio zmieniony pn kwie 27, 2009 14:19 przez doggie, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
Dziekuje za podpowiedzi, mam zamiar nie długo podjechac na VAGa. Jak coś sie wyjaśni dam znać.
[ Dodano: 30 Kwi 2009 17:23 ]
Dzisiaj byłem na VAGu .Problem migajecej kontrolki rozwiazany, czujnik stopu (przepalone w nim kabelki). Problem z zapaleniem równiez rozwiazany, za słaby akumulator, nie trzebabyło wymieniac zadnych map startowych ani innych tego typu rzeczy.
[ Dodano: 30 Kwi 2009 17:23 ]
Dzisiaj byłem na VAGu .Problem migajecej kontrolki rozwiazany, czujnik stopu (przepalone w nim kabelki). Problem z zapaleniem równiez rozwiazany, za słaby akumulator, nie trzebabyło wymieniac zadnych map startowych ani innych tego typu rzeczy.