problem z doladowaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
problem z doladowaniem
Witam mam problem z moca a mianowicie turbo sie wylaczalo po przekroczeniu 3500obrotow wymienilem przeplywomierz autko ożyło myslalem ze bedzie juz ok a tu znow odcina vag pokazuje przeladowanie tylko dziwne jest to ze odetnie tylko raz tzn jak postoi z dwie godziny i w czasie jazdy dam mu po garach to odetnie wyłączam zaplon odpalam i juz nie odcina moge cisnac ile wejdzie jak znow postoi to znow odetnie ale tylko raz na poczatku .Co to może byc ?
-
- Nowicjusz
Re: problem z doladowaniem
Witam.
Mam podobny problem. Na 1,2,3 wkręca się ładnie na 4 w pewnym momencie tak koło 2500obr traci moc (wrażenia podobne jak przy włączeniu się ASR, nagłe wyhamowanie), słabo przyspiesza i według komputera podaje chwilowe spalanie 6-7 litrów przy pedale wciśniętym w podłogę, normalnie potrafi pokazać nawet koło 20. Tak jest do momentu wyłączenia silnika. Po odpaleniu wszystko wraca do normy. Od czego zacząć sprawdzanie.
Dodam iż silnik to 1,9 TDI 115KM AJM, Golf IV 1999
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Mam podobny problem. Na 1,2,3 wkręca się ładnie na 4 w pewnym momencie tak koło 2500obr traci moc (wrażenia podobne jak przy włączeniu się ASR, nagłe wyhamowanie), słabo przyspiesza i według komputera podaje chwilowe spalanie 6-7 litrów przy pedale wciśniętym w podłogę, normalnie potrafi pokazać nawet koło 20. Tak jest do momentu wyłączenia silnika. Po odpaleniu wszystko wraca do normy. Od czego zacząć sprawdzanie.
Dodam iż silnik to 1,9 TDI 115KM AJM, Golf IV 1999
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn maja 04, 2009 22:12 przez mag240, łącznie zmieniany 1 raz.
Na górze strony jest opcja "SZUKAJ" , wpisz słowo PRZEŁADOWANIE - miłego czytaniamag240 pisze:Od czego zacząć sprawdzanie.
[ Dodano: Pon Maj 04, 2009 22:44 ]
To_mas, mnie uprzedził.....
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
Dzięki Panowie.
Jutro powinienem mieć VAG'a to sobie potestuję. Teraz przynajmniej wiem czego szukać.
Pozdrawiam
Jutro powinienem mieć VAG'a to sobie potestuję. Teraz przynajmniej wiem czego szukać.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt maja 05, 2009 11:58 przez mag240, łącznie zmieniany 1 raz.