Sprzegło - mrowienie, drżenie - co to oznacza ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Sprzegło - mrowienie, drżenie - co to oznacza ?
Mam nowe auto z 2008 roku ( lecz nie mam gwarancji na polske nie chce się rozpisywać dlaczego )
Posiadam 1/9TDI z 105KM mam od pewnego czasu drżenie - mrowienie na pedale sprzęgła. Dzieje się tak na biegu przy puszczaniu u samej góry jak już bierze i na luzie .Dziwne to jest.Zauważyłem tez ze jest szarpniecie na zimny silniku jak sie zmienia bieg z 1,2 ale tylko na zimnym silniku .Co może to być winne Proszę o pomoc
Bylem dziś w seacie w audi i tak na 90% mowią ze to jest koło dwu masowe lecz są dziwne objawy.Czy warto kupić używane koło dwu masowe
Posiadam 1/9TDI z 105KM mam od pewnego czasu drżenie - mrowienie na pedale sprzęgła. Dzieje się tak na biegu przy puszczaniu u samej góry jak już bierze i na luzie .Dziwne to jest.Zauważyłem tez ze jest szarpniecie na zimny silniku jak sie zmienia bieg z 1,2 ale tylko na zimnym silniku .Co może to być winne Proszę o pomoc
Bylem dziś w seacie w audi i tak na 90% mowią ze to jest koło dwu masowe lecz są dziwne objawy.Czy warto kupić używane koło dwu masowe
- radczyslaw
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
bo istnieje duże prawdopodobieństwo że założysz takie samo (lub gorsze) jak miałeś...kAtowice.27 pisze:czemu nie warto wsadzić używki
??? a to ciekawe... owszem, można kupić zestaw sprzęgła bez koła dwumasowego (ok. 1100-1400 zł) ale pełen zestaw (wraz z kołem dwumasowym) kosztuje już między 2300-3500 złkAtowice.27 pisze:twierdza ze w tym aucie nie ma kola dwumasowego
A z tego co sie orientuję to jak na razie nie wyprodukowali do tego auta KIT`u z jednomasowym kołem zamachowym...
Ale głowy nie daję że nie jesteśmy w błędzie z tym kołem...
P.S.
To jest Golf V czy Polo (jak w opisie) bo sam nie wiem... ?
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Ale takie sa serwisy nie znają sie na robocie.Poważnie bylem w serwisie seata w k-ce to powiedziano mi ze ma kolo dwumasowe. Pojechałem dziś do innego serwisu i tam stwierdzono że to niema tego dwumasowego kola.
Nie znam sie na tym co to jest łożysko oporowe i jakie są koszta tego .Ponieważ w seacie doradzili mi wymienić cały komplet sprzęgła- tarcza ścierna, tarcza dociskowa,łożysko oporowe firmy sasch 849zł lub luk 810zł + montaż 458zł . Dzieje się coś takiego że jak sie przechodzi z 1 na 2 bieg tu uderzenie nic nie daje np dodanie więcej gazu . Nieraz słychać taki metaliczny oddźwięk z sprzęgła.
Nie znam sie na tym co to jest łożysko oporowe i jakie są koszta tego .Ponieważ w seacie doradzili mi wymienić cały komplet sprzęgła- tarcza ścierna, tarcza dociskowa,łożysko oporowe firmy sasch 849zł lub luk 810zł + montaż 458zł . Dzieje się coś takiego że jak sie przechodzi z 1 na 2 bieg tu uderzenie nic nie daje np dodanie więcej gazu . Nieraz słychać taki metaliczny oddźwięk z sprzęgła.
- bradley
- Forum Master
Brat to mial w Octavii AHF, wczesniej jezdzil nia ojciec i bylo to samo. Samochod oczywiscie nowy, z salonu.. Wyczuwalne drgania pod pedalem sprzegla gdy auto stala na biegu jalowym i przylozylo sie stope na pedal sprzegla. U mnie tez przenosza sie lekkie drgania na pedal sprzegla ale nie tak mocne jak w octavii.
Live with it
Live with it
Ostatnio zmieniony śr kwie 08, 2009 23:42 przez bradley, łącznie zmieniany 1 raz.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
Co się dziwisz... Kto przy zdrowych zmysłach jeździ do ASO na wymiany sprzęgieł ???kAtowice.27 pisze:Ale takie sa serwisy nie znają sie na robocie.Poważnie bylem w serwisie seata w k-ce to powiedziano mi ze ma kolo dwumasowe. Pojechałem dziś do innego serwisu i tam stwierdzono że to niema tego dwumasowego kola.
Każdy serwisuje od nowości do pierwszej poważniejszej awarii, której usunięcie w dobrym warsztacie kosztuje 400 zł a w ASO mogą wymienić cały zespół napędowy za 12 tyś zł... np...
Mieliśmy kiedyś gościa - nie do przegadania... filozof że hoho... ASO było bogiem - reszta to papracze... Cieć nawet opony jeździł do ASO przekładać... Do czasu aż mu za wymianę rozrządu zaśpiewali 2 tyś zł podczas gdy normalnie 600 zł to kosztowało... "Żal dupę ścisnął" i sprowadził kolesia do parteru... Spotulniał jak baranek i przyszedł skamłać żeby mu rozrżąda "paproki" przełożyli... Za rozrząd zapłacił 600 zł, za filozofowanie - kolejne 400
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128