Jak ustawic glowice

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Stefan1717
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Jak ustawic glowice

Post autor: Stefan1717 » ndz kwie 05, 2009 12:29

Witam mam taki problem ustawilem kolo na punkcie (zz) i sciaglem glowice po to zeby wiemienic uszczelke pod glowica ale podczas sciagania kola zebatego z walka rozrzadu przestawila mi sie glowica jak ustawic mozna samemu glowice zeby nie jechac do mechanika bo krucho u mnie narazie s kasa jak maja byc krzywki albo jak maja wychodzic i ktore zawory i jeszcze jak by to mialo jakis wplyw na ustawienie glowicy to mam glowice nie hydrauliczna. Z gory wielkie dzieki :pub:
Ostatnio zmieniony ndz kwie 05, 2009 20:20 przez Stefan1717, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
damian81Z
Użytkownik
Użytkownik

Jak ustawic glowice

Post autor: damian81Z » ndz kwie 05, 2009 20:07

witam,wałek rozrzadu ma naciecie musi sie pokrywac z powierzchnia glowicy, http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/71d" onclick="window.open(this.href);return false; ... d6d88.html na zdjeciu to widac numer 10

grubosc tej blaszki co wchodzi w naciecie wałka to 4,5mm

tylko nie dokrecaj kola pasowego jak blaszka bedzie włożona :grin: bo moze glowica tego nie wytrzymac

tutaj masz liniał z dokladnymi wymiarami http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel" onclick="window.open(this.href);return false; ... 3fc5b.html

[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”