Zamiana silnika na wiekszy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zamiana silnika na wiekszy.
Witam wszystkich, mam pytanie co do zamiany silnika z golfa 3 do golfa 2 (tez diesla). Chcialbym do swojego golfika wsadzic silnik od golfa 3 1.9 TD. Slyszalem ze da sie to zrobic tylko ze silnik od golfa 3 musi byc sam TD bo TDI maja juz komputer i jest ciezej. Chcialbym sie dowiedzec czy cos trzeba jeszcze wymienic oprocz silnika. Pozdrawiam serdecznie i prosze o odpowiedz
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
najlepiej byloby wziac instalacje elektryczna silnika i zespol sterowania o niego
mozesz tez brac tdi, najlepiejby bylo w tym przypadku wziac silnik o znaczeniu 1Z
o ile paietam w nich nie bylo montowane immo
jezeli wezmiesz jakis z immo to bedziesz musial zamontowac emulator immo lub poszukac jakiegos magika ktor ci wylaczy immo
w kazdym badz razie bierz silnik z instalacja i sterownikiem do niego
mozesz tez brac tdi, najlepiejby bylo w tym przypadku wziac silnik o znaczeniu 1Z
o ile paietam w nich nie bylo montowane immo
jezeli wezmiesz jakis z immo to bedziesz musial zamontowac emulator immo lub poszukac jakiegos magika ktor ci wylaczy immo
w kazdym badz razie bierz silnik z instalacja i sterownikiem do niego
- prezes0420
- Mały gagatek
- Kontakt:
to załóż sobie do tego 11mm i K24 lub T3 i wtedy żadna góra Ci nie strasznaprezes0420 pisze:A jaki masz silnik w swoim mk 2 bo jeżeli masz conajmniej JR to nie wiem czy warto zakładać zwykły 1.9 td zyskasz tylko 5 kucyków.
[ Dodano: 30 Mar 2009 09:27 ]
ale niestety sprint do 100km/h już na takim silniku jest gorszy bo u mnie wychodzi powtarzalnie 7,1-7,2s do 100km/h
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt: