Jak wyciszyc swojego golfika ???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wyciszyc swojego golfika ???
Witam wszystich fachowcow na forum!!! Mam pytanie: jak moge wyciszyc mojego golfika (TDI 90km,97r,AHU).Moja maszyna dostala niedawno nowy(inny) silnik-slupek i troszke glosniej pracuje niz wczesniej zastanawiam sie nad jakims delikatnie mruczacym tlumikiem zeby poprawic glos jego pracy:) co wogole nadaje dzwiek silnikowi? Rzucajcie jakies pomysly dzieki z gory pozdrawiam
przede wszystkim poprawnie ustawiony kąt wtrysku i sprawny EGR
Ostatnio zmieniony pn mar 23, 2009 13:00 przez damcio151, łącznie zmieniany 2 razy.
tu masz wszystko opisane
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=142235
a jak chcesz wiecej to szukaj na forum, bardzo wygodna jest forumowa wyszukiwarka google na pierwszej stronie forum
powodzonka
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=142235
a jak chcesz wiecej to szukaj na forum, bardzo wygodna jest forumowa wyszukiwarka google na pierwszej stronie forum
powodzonka
- bradley
- Forum Master
Mam wygluszone wszystkie drzwi (tylko od strony zewnetrznej blachy bo na wewnetrzna musze uzyc cienkich mat) matami samoprzylepnymi o grubosci bodajze 12mm do tego tymi samymi matami wygluszony bagaznik (boczne sciany, podloga) i jeszcze pod siedziskiem tylnej kanapy. Roznica jak najbardziej na in plusSimon21 pisze:jak moge wyciszyc mojego golfika
Mam szyberdach i jednak jest przez niego glosno powyzej 140km/h
[ Dodano: 23 Mar 2009 22:43 ]
A silnik to kat wtrysku i szczelne tlumiki i caly uklad wydechowy poczawszy od kolektora
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]