Mam problem z uszczelką pokrywy zaworów tzn, przepuszcza mi olej... Wymieniłem już 3 te uszczelki i olej pokazuje się zawsze w tym samym miejscu tzn na pokrywie w rogu z tyłu silnika od strony kierowcy. Nie wiem czy to istotne. 1 raz wymienił mi ją mechanik przy okacji wymiany oleju, obsmarował ją jakimś silikonem lub czymś podobnym do silikonu. Zauwazyłem że olej wycieka więc wymieniłem uszczelke we własnym zakresie na nową, zdrapałem z pokrywy ten silikon (uszczelniacz - czy jak to nazwać) bo dosyć dobrze się trzymał i założyłem uszczelke "na sucho" skręciłem pokrywe śrubkami z czuciem żeby gwintu nie przekręcić i był spokój na kilka dni, ale olej znów sie pokazał, zajechałem do tego samego mechanika, on znów za darmo założył nową uszczelke i zabadźgał tym silikonem, po 2ch dniach olej znowu wypływa - dokręciłem śrubki na maksa ale bez efektu.
Zastanawiam się czy te uszczelki sa jakieś do dupy czy może mam lekko stukniętą tą pokrywe z jednej strony w co szczerze wątpie bo raczej było by to widoczne.
Ma ktoś jakiś pomysł lub rade jaką uszczelke np kupić, do tej pory zakładałem takie w żółtym opkowaniu, firma chyba na "G..." ale nie jestem pewien, kosztowały ok 20zł