róznica między końcówkami wtrysków
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
róznica między końcówkami wtrysków
Mam w swoim czołgu (mk2 TD) silnik SB jednak z końcówkami wtrysków od silnika 1,6 TD bez coolera, w związku z tym mam pytanie: co zmieni wymiana końcówek na oryginalne od tego silnika? spotkałem się na forum z wpisami, że są wydajniejsze...jeśli ktoś ma doświadczenia ze zmiany zwykłych końcówek na te od SB proszę o opis zmian zachowania się silnika:) Czy te końcówki mogą być przyczyną słabości przy ruszaniu? dodam, że sprężanie mieści się spokojnie w wartościach fabrycznych i golfik przy -18 chwilę pokręcił i odpalił, czyli nie jest z nim jeszcze tak strasznie źle...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ja myśle że to te same końcówki wtryskiwaczy są a silnik rużni się tylko chłodnicą turbiny, a poza tym ostatnio pytałem w jednym sklepie samochodowym o końcówki to gosć nic nie pytał czy mam intercooler czy nie,ale jak tak to dobrze bo nie kupiłem..pozdro..
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/73d740ed57ea7a0b.html
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Końcówki się nie różnią , podjedz na sprawdzenie czy leja 30 zl od sztuki , ja placiłem za 1 85 zł reszta była ok , jednego wtrysku juz mi nie wykrecił bo ktoś za słabo dokrecił i się że tak powiem zaspawał , jak kiedyś głowica mi pujdzie to wtedy wymienie , wyregulował pompe ustawił prawisłowy kat wtrsku 40 zl , jak go odebrałem nie poznalem dziada ładnie ciągnie szczególnie polprawiła się elastyczność silnika przy niskic obrotach na biegu za 2o zł robie 130 km w miescie
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
vwlubek, końcówki od 1.6TD JR i 1.6TD SB różnią się między sobą, w JR są końcówki o numerze DNOSD273 a w SBku o numerze DNOSD274. Wtryski z SBka są wydajniejsze, lepiej rozpylają paliwo, w końcu z czegoś te 10KM różnicy pomiędzy JR, a SB musi się brać, a sam intercooler nie daje 10KM mocy 
Dobrym modem jest zamontowanie końcówek od SBka do silnika JR, odczuwalnie wpływa to na osiągi silnika...

Dobrym modem jest zamontowanie końcówek od SBka do silnika JR, odczuwalnie wpływa to na osiągi silnika...
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt: