gdzie znajduje sie czujnik G72?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
gdzie znajduje sie czujnik G72?
Witam -jak w temacie ,zrobilismy z kolega logi dzisiaj i wywalilo G72 "17569 - Geber für Saugrohrtemperatur (G72) Unterbrechung/Kurzschluss nach Plus
P1161 - 35-10 - - - Sporadisch"
Gdzie sie znajduje owy czujnik i za co jest odpowiedzialny ?z gory dziekuje.
P1161 - 35-10 - - - Sporadisch"
Gdzie sie znajduje owy czujnik i za co jest odpowiedzialny ?z gory dziekuje.
w temacie wyzej przypadkowo chyba polaczylem sprawe z "długim " grzaniem swiec tzn ze cykl grzania nie zaleznie od temp. zewnetrznej jest tak samo dlugi -ok 20 sek. Kurcze nie zrobilismy logow bloku 007 a dzis juz nie dam rady do kumpla podjechac zeby zrobic logi :/ bo jade na impreze. Ale logicznie teoretyzujac bedzie padniety ten czujnik jesli mam do tego objaw z paleniem sie kontrolki od grzania link to tematu wyzej : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2483399#2483399damcio151 pisze:czujnik temp. powietrza
zobacz na wskazania temp. w bloku 007 , czujnik znajduje się na rurze od IC
(pod koniec drugiej strony)
Ale w takim razie powinny być dwa czujniki, jeden na temperaturę a drugi na ciśnienie powietrza...
A z tego, co Darek mówił to ma tylko jeden czujnik, dziwna sprawa. Trzeba sie temu dokładniej przyjrzeć, miło by było jakby ktoś miał jakieś foto, gdzie ten czujnik od tej temperatury mógłby sie znajdować. Już by dużo pomogło.
Pozdrawiam
Krzysztof
Edit: tak na loczigne myślenie, czy ten czujnik temp nie może sie czasem znajdować w obudowie filtra powietrza? Czy zupełnie moge sie mylić, diesle to czarna magia dla mnie
A z tego, co Darek mówił to ma tylko jeden czujnik, dziwna sprawa. Trzeba sie temu dokładniej przyjrzeć, miło by było jakby ktoś miał jakieś foto, gdzie ten czujnik od tej temperatury mógłby sie znajdować. Już by dużo pomogło.
To ja, jakby cośdaro 16v pisze:zrobilismy z kolega
Pozdrawiam
Krzysztof
Edit: tak na loczigne myślenie, czy ten czujnik temp nie może sie czasem znajdować w obudowie filtra powietrza? Czy zupełnie moge sie mylić, diesle to czarna magia dla mnie
Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2009 14:48 przez FranoF1, łącznie zmieniany 1 raz.
"We wszystkich dziedzinach życia wymagana jest obecnie
fachowa wiedza. Jedyni dziś amatorzy to politycy."
fachowa wiedza. Jedyni dziś amatorzy to politycy."