zacina sie gaz , obroty wysokie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
zacina sie gaz , obroty wysokie
[mk3 TDI 97r (ALE) ] .....u mnie w aucie zawsze po odpaleniu i ruszeniu gaz sie przy 1500 zacina i tak jakby nie działał pedal gazu ..trzeba albo trzymac na gazie z ok 5 s jak sie zastanowi i dziala dalej , lub puścić z gazu i spowrotem wdusić i ok ( zawsze tylko po rozruchu czy cieply czy zimny ) i kolejne co z tym związane to czasem ma takie zawieszanie , na wolnych obrotach utrzymuje te 1100-1200 a nie jak powinnien 950 zawsze to zauwazam jak puszcze na luz lub przed swiatłami i tez trwa to ok 5-10 sek i obroty schodza do tych 950 .... na komputerze bylem i nic wykryć nie mogl , jak sie dodaje gaz to na kompie pokazywal ze rosnie a w rzeczywistosci zawieszal sie na tych 1500
na vagu bylem i nie ma bledow , na kompie wszystkie parametry ok , wiec prosilbym jakies wzkazowki co by mozna sprawdzic albo co to moze byc
[ Dodano: 03 Sty 2009 17:16 ]
[ Dodano: 03 Sty 2009 17:16 ]
no ja cos takiego mam ..ale co masz na mysli ze "i nie zrobiłbyś już nic" ? bo ja puszcze gazu i jest ok albo przytrzymam dluzej na gazie i jedziedamcio151 pisze: jeżeli byłoby coś z potencjometrem to objaw jest taki ... jest to błąd krytyczny, obroty wzrosłyby do 1200 i nie zrobiłbyś już nic
Ostatnio zmieniony sob sty 03, 2009 18:17 przez robii2, łącznie zmieniany 1 raz.
sprawdź na vagu ile wskazuje czujnik temp.robii2 pisze:na vagu bylem i nie ma bledow , na kompie wszystkie parametry ok , wiec prosilbym jakies wzkazowki co by mozna sprawdzic albo co to moze byc
mam na myśli to, że nigdzie nie pojedziesz ... brak reakcji na dodanie gazu , ciągle wysokie obroty i koniec , do tego wykazałoby na kompie krytyczny błąd pedału gazurobii2 pisze:no ja cos takiego mam ..ale co masz na mysli ze "i nie zrobiłbyś już nic" ? bo ja puszcze gazu i jest ok albo przytrzymam dluzej na gazie i jedzie
[ Dodano: Sob Sty 03, 2009 17:19 ]
przy okazji pewnie migała by kontrolka świec