Sadzi olejem przez bagnet

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Qball
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Sadzi olejem przez bagnet

Post autor: Qball » śr lis 26, 2008 16:58

Witam serdecznie i zwracam się serdecznie do zacnego grona forumowiczy z prośbą o odpowiedź na nurtujące mnie pytania. Mianowicie jaki może być powód tego że przez bagnet do pomiaru stanu oleju w silniku pryska mi olej? Nie jest to jakies tam mocne pryskanie ale poprostu dbam o moje autko a to mnie martwi że to coś poważnego.
Jakies 13000km temu wymieniałem uszczelke pod głowicą i wszytsko było zrobione na tip top i było dobrze przez jakis czas ale później zdarzyło mi sie go zagrzać raz i czy to możliwe że walnęła głowica?? A no i jak na pracującym silniku odkręci sie korek od wlewu oleju i położy się go swobodnie to skacze co znakiem tego że jest w komorze wałka rozrządu ciśnienie a wydaje mi się że tam być raczej nie powinno.

Druga sprawa co może być przyczyną migania diody od świec żarowych w czasie jazdy. czasami nie świeci w czasie jazdy a zdarzy sie że jak jest duże obciążenie (światła drogowe, wentylator na 3 stopień i głośna muzyka) zaczyna migać. Tu moje pytanie czy w jais sposób uszkodzony jest tzw. automat od świec żarowych czy to może jakieś zwarcie w instalacji??

Awatar użytkownika
bartos 2008
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: bartos 2008 » śr lis 26, 2008 20:19

co do pierwszego problemu to wpisz w wyszukiwarce i tam wszystko będziesz miał ostatnio o tym czytałem :bigok:

[img]http://images48.fotosik.pl/34/7a8361a264f9111a.jpg[/img]

pozdrowionka

Awatar użytkownika
vwolfi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: vwolfi » śr lis 26, 2008 20:24

a po co 2 razy ten sam temat?
wpadnie mod to pozamiata :bajer:

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=216083][size=167]>>GTD sprzedam<<[/size][/url]

Awatar użytkownika
Qball
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Qball » pt lis 28, 2008 18:38

a po co 2 razy ten sam temat?
wpadnie mod to pozamiata
Mam taki dupny internet i jakąś zawieche złapał i dla tego utworzyły się dwa tematy.
Za co przepraszam i prosze moda o zamknięcie.
co do pierwszego problemu to wpisz w wyszukiwarce i tam wszystko będziesz miał ostatnio o tym czytałem
Zaraz sprawdzimy :bigok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”