hamulce ,plyny ,paski co powymieniac ?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Mateuszsnc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

hamulce ,plyny ,paski co powymieniac ?

Post autor: Mateuszsnc » czw paź 30, 2008 00:23

Witam mam takie pytanie co powymieniac na poczatek zebyy autkiem tak pojezdzic pewniej na poczatkuu jak kupilem autoo wymienilem rozrzad oleje i filtryy i nic wiecej jakie paski i plynyy jescze powymieniac ? jakie sa cenyy ich? druga sprawaa to hamulce nie wiem czy to jest w odpowiednim dziale ale nie wiem gdzie go umiescic mam problem z hamulcami tzn wymienilem na klocki ferrodo i tarzcze brembo z przoduu wszystko ladnie hamuje ale nie do konca boo dopieroo tak przypolowie wcisnietego pedaluu mi zaczyna hamowac ii nie jest too gwaltowne hamowanie w porownaniu np do audi a3 tam jak sie wciska to odrazuu zaczyna hamowac chcialbym miec takie hamulce u siebie w mk3 TDI a wiec mam pytanie czy jest to mozliwe co zrobic co powymieniac odpowietrzyc czy co ? z goryy dzieki za rade

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Re: hamulce ,plyny ,paski co powymieniac ?

Post autor: doggie » czw paź 30, 2008 00:30

Mateuszsnc pisze:Witam mam takie pytanie co powymieniac na poczatek zebyy autkiem tak pojezdzic pewniej na poczatkuu jak kupilem autoo wymienilem rozrzad oleje i filtryy i nic wiecej jakie paski i plynyy jescze powymieniac ? jakie sa cenyy ich? druga sprawaa to hamulce nie wiem czy to jest w odpowiednim dziale ale nie wiem gdzie go umiescic mam problem z hamulcami tzn wymienilem na klocki ferrodo i tarzcze brembo z przoduu wszystko ladnie hamuje ale nie do konca boo dopieroo tak przypolowie wcisnietego pedaluu mi zaczyna hamowac ii nie jest too gwaltowne hamowanie w porownaniu np do audi a3 tam jak sie wciska to odrazuu zaczyna hamowac chcialbym miec takie hamulce u siebie w mk3 TDI a wiec mam pytanie czy jest to mozliwe co zrobic co powymieniac odpowietrzyc czy co ? z goryy dzieki za rade
- ceny to można bez problemu samemu sprawdzić w necie
- najważniejsze wymieniłeś
- sprawdzić przyrządem temperaturę zamarzania płynu chłodzącego
- hamulce może się jeszcze "nie dotarły"
- można jeszcze wymienić płyn hamulcowy (powinno się wymieniać co 2 lata)
- nie porównuj do A3 bo w każdym aucie może chwytać inaczej a Audi być może miało EBD
Ostatnio zmieniony czw paź 30, 2008 00:32 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » czw paź 30, 2008 07:43

Mateuszsnc, jest bardzo dużo na ten temat na forum,nie chodzi mi o to,ze nie chce mi sie pisac,ale po prostu nie ma po co powielać tego co napisane już jest,skorzystaj z wyszukiwarki na dole strony

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”