mk3 1.9 TDI temperatura

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
sosna232
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

mk3 1.9 TDI temperatura

Post autor: sosna232 » czw paź 23, 2008 22:08

WITAM
panowie mam taki problem ze moja wskazowka teperatury ani drgnie jade w trasie czyli po 2000 km i nic nawed nie drgnie niewiem jaki problem moze byc... wiatrak normalnie sie wlacza... prosze o odp pozdrawiam :pub: :pub:

Awatar użytkownika
Sztomel
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Sztomel » czw paź 23, 2008 22:11

albo padł czujnik temperatury płynu chłodzącego albo zaśniedziały styki przy wtyczce od tego czujnika albo padł wskaźnik temperatury w desce rozdzielczej albo jest gdzieś przerwa w obwodzie od czujnika do wskaźnika na zegarach.

Obrazek

Awatar użytkownika
sosna232
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: sosna232 » czw paź 23, 2008 22:14

Sztomel pisze:albo padł czujnik temperatury płynu chłodzącego albo zaśniedziały styki przy wtyczce od tego czujnika albo padł wskaźnik temperatury w desce rozdzielczej albo jest gdzieś przerwa w obwodzie od czujnika do wskaźnika na zegarach.

hmm zamowilem czujnik temp i jutro sie wszystko okaze... ale mysle ze czunjnik bo w lato dochodzilo do 70C maksymalnie i wlaczal sie wiatrak.... zobacze jutro dzieki....

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Re: mk3 1.9 TDI temperatura

Post autor: PinkFloyd » czw paź 23, 2008 22:15

sosna232 pisze:WITAM
panowie mam taki problem ze moja wskazowka teperatury ani drgnie jade w trasie czyli po 2000 km i nic nawed nie drgnie niewiem jaki problem moze byc... wiatrak normalnie sie wlacza... prosze o odp pozdrawiam :pub: :pub:
Sprawdz na vagu jaka temp. widzi ECU

Awatar użytkownika
sosna232
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: sosna232 » czw paź 23, 2008 22:19

Sprawdz na vagu jaka temp. widzi ECU

Nie pomyslalem o tym bo nie znam :blush: sie ale dzieki....

:grin:

“Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach”

“Żaden mężczyzna nie przyzna się, że jest kiepskim kochankiem lub kierowcą”

Awatar użytkownika
piter_s
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: piter_s » pn paź 27, 2008 11:34

ja mam problem tego typu, od niedawna jak jest ostatnio chłodniej to temp. nie przekracza mi 70stopni, po przejechaniu np. 15km.
czy to normalka czy tak w tej porze roku jest???, na jałowym biegu tez chwile trzeba czekac zeby go nagrzac do 90.

co radzicie??, po odpaleniu zimnego silnika i odczekaniu kilku minut górny wąż sie nagrzewa a dolny zimny, to termostat chyba ok??.

Awatar użytkownika
twardy
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: twardy » pn paź 27, 2008 13:25

piter_s pisze:ja mam problem tego typu, od niedawna jak jest ostatnio chłodniej to temp. nie przekracza mi 70stopni, po przejechaniu np. 15km.
czy to normalka czy tak w tej porze roku jest???, na jałowym biegu tez chwile trzeba czekac zeby go nagrzac do 90.

co radzicie??, po odpaleniu zimnego silnika i odczekaniu kilku minut górny wąż sie nagrzewa a dolny zimny, to termostat chyba ok??.
termostat jest otwarty i dlatego nie zagrzejesz auta - nowy wahler i po problemie

[ Dodano: Pon Paź 27, 2008 12:28 ]
piter_s, częściej zaglądaj na forum i więcej czytaj szczególnie używając szukajki bo tematów na temat temperatury jest mnóstwo i gdybyś sie lekko wysilił to napewno nie zadawałbyś głupich pytań. pozdr.

10mm+1,3bara=1VSTD :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”