Zaczął więcej palić, jak przyczyna?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zaczął więcej palić, jak przyczyna?
Witam.
Od jakiś 2 - 3 tygodni mój golfik TDI 115 KM 2001 rok zaczął więcej palić, od 1 litra do 2, zależy gdzie jeżdżę, w mieście wychodzi w tej chwili 8,5 litra (wcześniej mieściłem się w 6)
W trasie 6 litrów (przy spokojnej jeździe) gdzie wcześniej maks. 5 litrów.
Po za tym żadnych objawów, autko nie dymi, ładnie pali, ma taką samą moc.
W aucie nic nie było przerabiane, nie byłem jeszcze u żadnego mechanika, może ktoś zna przyczynę, z góry dzięki za porady.
pozdrawiam
Od jakiś 2 - 3 tygodni mój golfik TDI 115 KM 2001 rok zaczął więcej palić, od 1 litra do 2, zależy gdzie jeżdżę, w mieście wychodzi w tej chwili 8,5 litra (wcześniej mieściłem się w 6)
W trasie 6 litrów (przy spokojnej jeździe) gdzie wcześniej maks. 5 litrów.
Po za tym żadnych objawów, autko nie dymi, ładnie pali, ma taką samą moc.
W aucie nic nie było przerabiane, nie byłem jeszcze u żadnego mechanika, może ktoś zna przyczynę, z góry dzięki za porady.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob wrz 20, 2008 20:19 przez waldigar, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marioprestiz
- Mały gagatek
kolego w tych silnikach nie ma sie co spodziewać spalnania na poziomien starego mk2 który po miescie potrafił spalic poniżej 5L
mój mk4 Tdi Pd 115ps po mieście spali ok 7 L i na to rady nie ma no chyba że bym go pchał
mój mk4 Tdi Pd 115ps po mieście spali ok 7 L i na to rady nie ma no chyba że bym go pchał
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
Fachowcy pewnie będą za chwile chcieli mnie zlinczować ale u mnie od momentu zakupu mój AJM palił ok 8 -9 litrów w mieście a teraz zszedł do 7,2 a jedyne co robiłem to wymieniałem olej + serwis klimy. Dodatkowo możesz sprawdzić czy ci się może któryś zacisk hamulca nie zaciął.
Ludzie w ogóle nie myślą, oni tylko myślą, że myślą - Mark Twain
29.07.2010 - Independence day - And He Lived Happily Ever After . . .
29.07.2010 - Independence day - And He Lived Happily Ever After . . .
ja też po przesiadce z mk4 1,9d na mk4 tdi pd odczułem znacznie większe spalanie pisałem nawet o tym na forum trudno się dziwić mocniejszy silnik bardziej prowokuje nie to co zwykły wolnossący klekocik ale po kilku tygodniach wszystko wróciło do normu pali w mieście ok 7-7,5 litra
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
witam ponownie
panowie ja wszystko ruzumiem, wiem że nowe tdi pali trochę więcej niż td, ale ja wam mówię że autko prze 4 miesiące paliło mi na trasie 5 litrów, w mieście około 6-6,5, teraz na trasie przy bardzo spokojnej jeździe 6 litrów a mieście 8-9 litrów na zagrzanym silniku, aha nie sugeruje się wskazaniami komputera i tak jak wsześniej pisałem nikt mi nie grzebał w silniku i to mnie najbardziej dziwi, autko po prostu zaczęło więcej palić, ja już się zastanawiałem czy to może wina jakiegoś pompowtryskiwacza?
pozdrawiam
panowie ja wszystko ruzumiem, wiem że nowe tdi pali trochę więcej niż td, ale ja wam mówię że autko prze 4 miesiące paliło mi na trasie 5 litrów, w mieście około 6-6,5, teraz na trasie przy bardzo spokojnej jeździe 6 litrów a mieście 8-9 litrów na zagrzanym silniku, aha nie sugeruje się wskazaniami komputera i tak jak wsześniej pisałem nikt mi nie grzebał w silniku i to mnie najbardziej dziwi, autko po prostu zaczęło więcej palić, ja już się zastanawiałem czy to może wina jakiegoś pompowtryskiwacza?
pozdrawiam