nie wiem czy trafilem w dzial
mam taki problem gdy jade po miescie, na rozgrzanym silniku przy wlaczonej klimatyzacji i pod obciazenim silnika (nagle przyspieszanie- wysokie obroty)slychac jakies cykanie dobiegajace jakby ze skrzynki bezpiecznikow auto traci moc na ulamek sekundy, pozniej juz siest normalnie,przy wylaczonej klimatyzacji nie ma takich objawow
tak jakby jakis przekaznik ??
elektyka - przy obciazeniu i wlaczonej klimatyzacji cos tyka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Wszystko jest jak najbardziej OK. Tak ma być przy TDI-ku z klimą.
Przy załączonej klimie i gwałtownym przyspieszaniu kompresor klimy jest wyłączana przez ECU na chwile( w momencie wdepnięcia pedału w podłogę), aby poprawić dynamikę auta i jego osiągi. A to tykanie pod konsolą to oznaka, że wszystko jest w najlepszym porządku i działa poprawnie. (przekaźniki sterujące tym systemem)
[ Dodano: 19 Sie 2008 23:23 ]
Ten opis działania to tak bardzo w uproszczeniu (poglądowo) w rzeczywistości jest to o wiele bardziej skomplikowane i wpływ na wyłączenie klimy ma bardzo wiele czynników - prędkość auta, prędkość obrotowa silnika, obciążenie silnika, położenie pedału przyspieszenia i jeszcze kilka.
Przy załączonej klimie i gwałtownym przyspieszaniu kompresor klimy jest wyłączana przez ECU na chwile( w momencie wdepnięcia pedału w podłogę), aby poprawić dynamikę auta i jego osiągi. A to tykanie pod konsolą to oznaka, że wszystko jest w najlepszym porządku i działa poprawnie. (przekaźniki sterujące tym systemem)
[ Dodano: 19 Sie 2008 23:23 ]
Ten opis działania to tak bardzo w uproszczeniu (poglądowo) w rzeczywistości jest to o wiele bardziej skomplikowane i wpływ na wyłączenie klimy ma bardzo wiele czynników - prędkość auta, prędkość obrotowa silnika, obciążenie silnika, położenie pedału przyspieszenia i jeszcze kilka.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
- Marioprestiz
- Mały gagatek