Dziwne zachowanie Golfa.

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
losdamianos
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Dziwne zachowanie Golfa.

Post autor: losdamianos » wt sie 19, 2008 17:47

Witam!
Zauważyłem ,że od paru dni mój golf strasznie dziwnie się zachowuje tzn.jest strasznie zamulony i jedzie tak jak by cały czas była włączona klimatyzacja (efekt jak by był silnik czymś obciążony). Mało tego to na ciepłym silniku (tylko na ciepłym) przy naciśnięciu pedału gazu słychać charakterystyczny dzwięk jak by coś się o siebie ocierało np.jakiś pasek (dzwięk jest słyszalny tylko w kabinie i tylko jak się naciśnie pedał gazu, na "luzie" również to słychać).
W zeszłym tygodniu w ASO zamienili mi miejscami pompowtryski bo 2 z nich dawały za dużą dawkę paliwa , czy to może mieć jakiś związek z problemem??
Rozrząd wymieniany 10.000 km temu , sprzęgło+dwumas m-c temu , a wszystkie filtry 8.000 km temu...
Może macie jakieś sugestie?? Dzięki za pomoc i oczywiście każdemu klikam "pomógł".
Pozdrawiam!!

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Re: Dziwne zachowanie Golfa.

Post autor: PinkFloyd » wt sie 19, 2008 17:57

losdamianos pisze:Witam!
Zauważyłem ,że od paru dni mój golf strasznie dziwnie się zachowuje tzn.jest strasznie zamulony i jedzie tak jak by cały czas była włączona klimatyzacja (efekt jak by był silnik czymś obciążony). Mało tego to na ciepłym silniku (tylko na ciepłym) przy naciśnięciu pedału gazu słychać charakterystyczny dzwięk jak by coś się o siebie ocierało np.jakiś pasek (dzwięk jest słyszalny tylko w kabinie i tylko jak się naciśnie pedał gazu, na "luzie" również to słychać).
W zeszłym tygodniu w ASO zamienili mi miejscami pompowtryski bo 2 z nich dawały za dużą dawkę paliwa , czy to może mieć jakiś związek z problemem??
Rozrząd wymieniany 10.000 km temu , sprzęgło+dwumas m-c temu , a wszystkie filtry 8.000 km temu...
Może macie jakieś sugestie?? Dzięki za pomoc i oczywiście każdemu klikam "pomógł".
Pozdrawiam!!
Przeprowadz Logi dynamiczne autka za pomocą Vaga i wklej tu Logi. Bez tego sie nie obedzie- tak to wróżenie z fusów.

Awatar użytkownika
mariusz75
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: mariusz75 » wt sie 19, 2008 18:10

losdamianos pisze:W zeszłym tygodniu w ASO zamienili mi miejscami pompowtryski bo 2 z nich dawały za dużą dawkę paliwa
Nie widze w tym logiki, co dało zamienienie pompek na zbyt dużą dawke paliwa :chytry:
losdamianos pisze:strasznie dziwnie się zachowuje tzn.jest strasznie zamulony i jedzie tak jak by cały czas była włączona klimatyzacja (efekt jak by był silnik czymś obciążony).

Czy po zamianie miejscami zostały prawidłowo wyregulowane?
losdamianos pisze:Mało tego to na ciepłym silniku (tylko na ciepłym) przy naciśnięciu pedału gazu słychać charakterystyczny dzwięk jak by coś się o siebie ocierało np.jakiś pasek (dzwięk jest słyszalny tylko w kabinie i tylko jak się naciśnie pedał gazu, na "luzie" również to słychać).
Trzeba posłuchać autko w realu, z tego opisu to może być wszysyko- pasek, rolka napinająca lub pośrednia, sprzęgiełko lub łożysko alternatora, pompa wspomagania, wody, dosłownie wszystko :otepienie:
Ostatnio zmieniony wt sie 19, 2008 18:13 przez mariusz75, łącznie zmieniany 2 razy.

DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE

Awatar użytkownika
losdamianos
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: losdamianos » wt sie 19, 2008 18:40

[quote="mariusz-1975"]
Nie widze w tym logiki, co dało zamienienie pompek na zbyt dużą dawke paliwa :chytry: [quote]

Nie wiem co dało , ale teraz jest okej.Dają taką dawkę paliwa jaka jest w "normie" (przynajmniej tak mnie poinformowali)
Co do regulacji to również mam nadzieję ,że została zrobiona (to było robione w ASO więc chyba wiedzieli co i jak??)
Ostatnio zmieniony wt sie 19, 2008 18:43 przez losdamianos, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”