Wymiana końcówek wtrysków w ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana końcówek wtrysków w ALH
Witam!!!
Chciałbym zwiększyć moc mojego Beetla silnik 1,9 TDI ALH z 90 koni na około 110.
Na allegro cieżko znależć używane w dobrym stanie wtryski od ASV by moc mojego motoru była większa ale natomiast znalazłem coś interesującego a mainowicie
http://allegro.pl/item421324712_koncowk ... v_afn.html
Zobaczcie sami.
I tu moje pytanie
Czy to co proponuje gość z allegro jest do mojego silnika???
Czy te końcówki zwiększą moc silnika???
Czy w ogóle opłaca sie wymieniać same końcówki czy szukać raczej całych używanych wtrysków???
Czy jeśli wymienie będę musił coś grzebać w komputerze mojego samochodziku???
Proszę o fachową pomoc!!!!!
Chciałbym zwiększyć moc mojego Beetla silnik 1,9 TDI ALH z 90 koni na około 110.
Na allegro cieżko znależć używane w dobrym stanie wtryski od ASV by moc mojego motoru była większa ale natomiast znalazłem coś interesującego a mainowicie
http://allegro.pl/item421324712_koncowk ... v_afn.html
Zobaczcie sami.
I tu moje pytanie
Czy to co proponuje gość z allegro jest do mojego silnika???
Czy te końcówki zwiększą moc silnika???
Czy w ogóle opłaca sie wymieniać same końcówki czy szukać raczej całych używanych wtrysków???
Czy jeśli wymienie będę musił coś grzebać w komputerze mojego samochodziku???
Proszę o fachową pomoc!!!!!
mod na końcówki 216 to BARDZO dobry modzik dla Ciebie
wieksza moc - mniejsze spalanie - czary z mleka
ja moge załatwić Ci taki zestaw 4 końcówek z przekładkami jak na tej aukcji za 750 PLN komplet
ZAWSZE trzeba wyregulować cisnienia - 220/300 Bar
regulacja u mnie to koszt 200 PLN - jest to profi warsztat, który ma pojęcie o regulacji wtrysków- trzeba ustawić dokładnie OBYDWA ciśnienia za pomocą specjalnych przekładek regulacyjnych, dobiera się je mikrometrem, no i trzeba to jeszcze umieć zmierzyć
ale najlepiej zrobić od razu chiptunig, możesz liczyć na jakieś 130KM @ 280NM zupełnie bezpiecznie
w sprawie chiptunigu wal do Łodzi
http://www.g-lab.pl/kontakt.html
jak chcesz mieć bezprzerwowo to kup na allegro jakieś wtryski na dawce z niewielki przebiegiem, a potem sprzedasz swoje ALH spokojnie za 300 PLN
wieksza moc - mniejsze spalanie - czary z mleka

ja moge załatwić Ci taki zestaw 4 końcówek z przekładkami jak na tej aukcji za 750 PLN komplet
ZAWSZE trzeba wyregulować cisnienia - 220/300 Bar
regulacja u mnie to koszt 200 PLN - jest to profi warsztat, który ma pojęcie o regulacji wtrysków- trzeba ustawić dokładnie OBYDWA ciśnienia za pomocą specjalnych przekładek regulacyjnych, dobiera się je mikrometrem, no i trzeba to jeszcze umieć zmierzyć

ja przejechałem u siebie na ori programi do 110tki kilkaset km i było OKDefik pisze:Czy jeśli wymienie będę musił coś grzebać w komputerze mojego samochodziku???
ale najlepiej zrobić od razu chiptunig, możesz liczyć na jakieś 130KM @ 280NM zupełnie bezpiecznie
w sprawie chiptunigu wal do Łodzi
http://www.g-lab.pl/kontakt.html
jak chcesz mieć bezprzerwowo to kup na allegro jakieś wtryski na dawce z niewielki przebiegiem, a potem sprzedasz swoje ALH spokojnie za 300 PLN
tak pasują do ALH - moze tylko wtyczke trzeba bedzie przelutowac w sterującymDefik pisze:A WTRYSKI od AHF wejdą mi do ALH ???????
Za dobrą kase moge kupić i GWARANCJĄ dlatego pytam !!!!
AHF to 110tka tak jak AFN czy ASV
AHF chyba ma standardowo cisnienia 190/300 Bar jak AFN
licz sie z tym że takie wtryski mają czesto około 250 tys km wiec warto dać je do sprawdzenia ewentualnie korekty cisnień, bo przewaznie cisnienia po takim przebiegu to 175/285
Ostatnio zmieniony czw sie 21, 2008 11:08 przez cowboy, łącznie zmieniany 1 raz.
Gościu daje łep że mają pezbieg 175 000 tyś przebiegu.
A można jakoś sprawdzić po jakim przebiegu są te wtryski???
Chyba będę musił odwiedzić jakiegoś pompiarza co????
A można jakoś sprawdzić po jakim przebiegu są te wtryski???
ALH + 216 + turbo ARL + wirus= 148 KM
SPRZEDAM:
Wszystkie części do MK3 z silnikiem 1.8 benzyna BORDO 5d
Wszystkie części do MK3 z silnikiem 1.6 LPG zakładane 2008r. ( po wypadku więc tylko części mechaniczne) 5d
SPRZEDAM:
Wszystkie części do MK3 z silnikiem 1.6 LPG zakładane 2008r. ( po wypadku więc tylko części mechaniczne) 5d
wtryski nie mają zapisanego przebieguDefik pisze:A można jakoś sprawdzić po jakim przebiegu są te wtryski???
można sprawdzić u pompiarza
ale można też założyć na auto, sprawdzić czy jest mocniejszy - np. czy poprawi sie czas 80-140 na V biegu

do tego korekcej dawek na cylindrach jak sie zmienią po wymianie.. no i spalanie jakie wyjdzie na nich
jeśli top wszystko bedzie OK tzn że wtryski sa OK
"do tego korekcej dawek na cylindrach jak sie zmienią po wymianie.. "
Korekcji dawek można dokonać poprzez Vaga mam rozumieć????
Korekcji dawek można dokonać poprzez Vaga mam rozumieć????
ALH + 216 + turbo ARL + wirus= 148 KM
SPRZEDAM:
SPRZEDAM: