Głośna praca po wymianie zaworów w SB

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
karol26
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Głośna praca po wymianie zaworów w SB

Post autor: karol26 » sob sie 16, 2008 20:22

Witam , mam taki problem otóż dzisiaj u ojca mechanik(znajomy) wymieniał zawory w gówicy, silnik zapalił ale okazało sie że nie pracuje tak jak przed naprawą, chodzi głośno klekocze ja stary ursus i ma niedostatek mocy.Mechanik twierdzi ze to muszą sie zawory wyregulować i wtedy bedzie chodził dobrze.
Moje pytanie ile trwa takie samoregulowanie sie zaworów, przejechałem już z 10 km i nadal klekocze. Czy może wina jest w czym innym zle ustawony rozrząd czy cos, proszę o pomoc
pozdr.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=266857 --->Moje 4 kółka

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Re: Głośna praca po wymianie zaworów w SB

Post autor: PinkFloyd » sob sie 16, 2008 20:59

karol26 pisze:Witam , mam taki problem otóż dzisiaj u ojca mechanik(znajomy) wymieniał zawory w gówicy, silnik zapalił ale okazało sie że nie pracuje tak jak przed naprawą, chodzi głośno klekocze ja stary ursus i ma niedostatek mocy.Mechanik twierdzi ze to muszą sie zawory wyregulować i wtedy bedzie chodził dobrze.
Moje pytanie ile trwa takie samoregulowanie sie zaworów, przejechałem już z 10 km i nadal klekocze. Czy może wina jest w czym innym zle ustawony rozrząd czy cos, proszę o pomoc
pozdr.
Moze jak wyciągał samoregulatory to nie zachował uwagi i olej wyciekł i nie nanpełnił ich przed montażem olejem i może dostały po dup... albo jak rozpiął wałek rozrzadu to przstawił kąt wtrysku i dlatego klepie. Jak kąt dobry pozostaje wymiana samoregulatorów, ale wczesniej należy je napełnić olejem. Przeczytaj niżej pod linijką UWAGA

Obrazek

Awatar użytkownika
karol26
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: karol26 » sob sie 16, 2008 21:17

Dzieki , jutro bede z nim rozmawiał co i jak robił, rozumiem z tego ze taka samoregulacja powinna nastapić przy pierwszym odpaleniu silnika po remoncie?

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=266857 --->Moje 4 kółka

Awatar użytkownika
Lukas-182
Sprzedawca
Sprzedawca
Kontakt:

Post autor: Lukas-182 » sob sie 16, 2008 22:03

Prawdopodobnie przestawiony kąt wtrysku albo szklanki nie zostały przed montażem zalane olejem...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”